16. kolo
15.12.2019 18:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Giallorossi otočili utkání se SPALem a jsou čtvrtí

SPAL sice ve Věčném městě vedl díky proměněné penaltě Petagny, jenže ani to mu na výhru nestačilo. Domácí Vlci otočili vývoj utkání po trefách Tomoviće, Perottiho a Mchitarjana, takže tři body zůstávají v Římě.

Římané potřebovali nutně bodovat, aby nechali zapomenout na nedávné selhání z Evropské ligy. Navíc chtěli využít zaváhání Atalanty, která dnes odpoledne nestačila na Bolognu. Trenér Paulo Fonseca byl dost limitován obnovenými zraněními a do hry vyslal Džeka, Pellegriniho, Zaniola nebo Florenziho. Střed obrany tvořili nesehraní náhradníci Çetin s Faziem. Hosté vyslali do zoufalého boje trojici obránců Tomoviće, Vicariho a Felipeho, zatímco útočnými hroty byli Petagna s Paloschim.

Římané prakticky od začátku začali do svého soupeře bušit, k čemuž jim pomáhala naprostá kontrola nad středem hřiště. Trenér Fonseca přiznal, že je možná až nezdravě závislý na tom, aby jeho tým dominoval na hřišti a držel míč, což dnes bylo zcela jasně vidět. Zajímavý centr zprava prolétl nad nabíhajícím Perottim na zadní tyč, kterou těsně minul Džeko. SPAL kontroval šancí Petagny, který si to namířil skrz střed a s přispěním brankáře Lópeze jen těsně minul tyč.

Ve 13. minutě si na zajímavý centr naskočil Valoti a obrana AS měla co dělat, aby jeho akci zastavila. Do šance se dostala také největší hrozba domácího týmu, Edin Džeko. Jeho šance ale skončila těsně vedle tyče. Florenziho průnik poslal míč na střed vápna k nohám Lorenza Pellegriniho, jehož dělovka ale zamířila jen do míst, kam doskočil brankář Etrit Berisha.

Skóre se v první půli přeci jen měnilo, i když rozhodně ne tak, jak by si domácí příznivci přáli. Ve 42. minutě totiž Aleksandar Kolarov úplně zbytečně podkopl Cioneka ve vlastním vápně a sudí Giua pískal bez sebemenších pochybností penaltu pro SPAL. K ní se postavil obvyklý kat AS Andrea Petagna a nemýlil se - 1:0.

Outsider vedl po prvních 45 minutách nad domácím favoritem a Vlci museli zabrat. Dnes hráli příliš staticky, bez pohybu a kreativity. Vše se změnilo v 53. minutě. To se totiž k míči u vápna SPALu dostal Lorenzo Pellegrini a rozhodl se pro střelu. Ta by sama o sobě pro Berishu nebezpečná asi nebyla, jenže Nenad Tomović si ji srazil do vlastní sítě a tím bylo srovnáno.

AS si bylo vědomé vlastní převahy a po hodině hry ji mohl v druhý gól proměnil mladík Zaniolo. Občasný křídelník postupoval po dalším brilantním pasu Pellegriniho na bránu Berishy a dokázal vypálit, jenže mířil jen do brankáře hostí. O dvě minuty později bylo na Olimpicu veseleji. Obránce Vicari totiž ve vápně podťal Džeka a penaltu získalo také AS. To zpravidla znamená příchod Perottiho, který chladnokrevně zakončil - 2:1.

Nebezpečí před bránou Berishy stoupalo a v 83. minutě upravil na konečných 3:1 pro domácí Vlky střídající Henrik Mchitarjan. Zkušený záložník stál na konci rychlé akce po pravém křídle a Florenziho centr dopravil do sítě.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
Houfi

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele