34. kolo
19.07.2020 19:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Fiorentina prodloužila neporazitelnost a zajistila si záchranu

Ani v pátém zápase v řadě fotbalisté Fiorentiny neprohráli a proti Turínu zvítězili 2:0. Čtyři kola před koncem to má pozitivní důsledky v podobě konečné záchrany. Výhru Iachiniho svěřenců zařídili vlastním gólem Lyanco a v dobré formě hrající Patrick Cutrone.

Odchovanec AC Milán se znovu prosadil a konečně to vypadá, že se jeho angažování začíná vyplácet. Fiorentina si zajistila náskok už v úvodu zápasu, kdy se Christián Kouamé prodíral k brankáři Sirigovi, nedokázal však přihrát lépe postavenému spoluhráči, ale jeho střela se odrazila od Lyanca přímo do sítě, takže domácí vedli po dvou minutách 1:0. Díky vedoucí trefě měla Viola zápas plně pod svojí kontrolou a i když si obávané ofenzivní trio Cutrone, Ribéry, Chiesa další šance nevytvořilo, do šaten šla Fiorentina o poznání spokojenější.

Pokud chtěl Turín pomýšlet na body, musel výrazně přidat. Dobře hrající Fiorentina mu však nic nedovolila. Po akci Ribéryho s Ghezzalem nepříliš dobře pálil Chiesa. Turín byl dlouho ve hře, ale směrem dopředu byl naprosto bezzubý a Fiorentina čtvrthodinu před koncem vstřelila pojistku. Ribéry rychlými kroky vytvořil prostor pro Cutroneho, kterému adresoval přihrávku a mladý útočník přesně k tyči zvýšil na 2:0.

Viola mohla zvítězit i vyšším rozdílem, kdyby Vlahović po přihrávce nepřestřelil z penaltového puntíku branku. Domácí naprosto bez problému vyhráli o dva góly a definitivně si zajistili záchranu. Turín je patnáctý a o jistotu ještě musí bojovat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele