9. kolo
27.10.2019 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Fialky padly. Lazio veze z Florencie těsnou výhru

Fiorentina doma padla, protože nestačila na Lazio. Římský celek vyhrál 2:1 a vděčit za to může především povedenému závěru. Jednak se v 89. minutě prosadil Ciro Immobile a jednak se povedlo otupit tlak domácích vyloučením mladíka Ranieriho.

Ve Florencii se odehrál souboj dvou pohárových účastníků, který v podstatě neměl jasného favorita. Domácí barvy oblékla Fiorentina, která vyslala do boje Chiesu s Ribérym, Castrovilliho nebo Pulgara s Pezzellou. Ofenzivní zbraně chystalo i Lazio, které využilo schopností Milinkoviće-Saviće, Alberta, Luliće, Immobileho nebo Correy s obráncem Acerbim.

V osmé minutě se k ráně dostal Luis Alberto, který dělal obráncům Violy velké potíže svým pohybem a skvělou míčovou technikou. Po dobré nahrávce však mířil přímo do středu branky a Dragowski pevně ukryl míč do své náruče. Hrozili i domácí jmenovitě Federico Chiesa. Ten vyslal štiplavou střelu ze střední vzdálenosti, brankář Strakosha ale nadvakrát dokázal dostat míč pod svoji kontrolu.

Po dvaceti minutách už se diváci na stadionu Artemia Franchiho konečně dočkali, i když většina z nich nemohla být spokojena. Kanonýr Ciro Immobile perfektně vysunul Joaquína Correu, který obešel brankáře Dragowskiho a zakončil do prázdné branky. Sudí sice naznačil ofsajd, ale branku nakonec uznal i přes velké protesty domácí strany hráčů.

Těm tedy nezbývalo, než se domoci spravedlnosti na hřišti. A povedlo se jim to jen o dvě minuty po inkasované brance. Lazio sice drželo míč ve své moci, ale přišlo o něj vlastní chybou a neslo následky. Po zisku balónu podnikli domácí hráči rychlý kontr, Franck Ribéry zleva našel v pokutovém území Federica Chiesu a mladý talent z první rozvlnil síť - 1:1.

První půli nedohrál zraněný Martin Caceres, jehož místo zaujal mladík Ranieri. Ke konci sice Federico Chiesa pelášil na bránu soupeře, ale stopku mu i za cenu žluté karty vystavil Luis Alberto.

Po změně stran oběma soupeřům chvíli trvalo, než se dostali do větší šance. Senad Lulić vypálil v 59. minutě ostrý projektil z dálky a donutil Dragowského k těžkému zákroku. Polský brankář si ale poradil.

Prapor Fialek nesl Federico Chiesa, který se neustále pokoušel o střelbu. Dobrou ránu vyslal v 66. minutě, jenže na brankáře Strakoshu jeho přízemní pokus nestačil. Ribéry si narazil míč s Chiesou a při zpětné přihrávce spoluhráče padl k zemi v pokutovém území, ale na penaltu to nebylo.

Gólu se dočkali hostující fandové až v samém závěru. Už se zdálo, že se oba celky rozejdou s bodem, když Lukaku obral Sottila o míč a nacentroval jej před bránu. Tam si balon našel Ciro Immobile a hlavou jej umístil k tyči! V samém závěru ještě Ranieri rukou zastavil míč a byl vyloučen, ale následnou penaltu už Caicedo neproměnil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele