21. kolo
25.01.2020 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Janov nedal penaltu a z Florencie veze bod

Fialky se po dvou vítězstvích v řadě musí spokojit jen s bodem. A proti Janovu mohlo být ještě hůř, protože hosté kopali penaltu. Zkušený bek Criscito ale na brankáře Dragowského smolně nevyzrál.

Fiorentina se v poslední době dere nahoru tabulkou a daří se jí i po herní stránce. Dnes to chtěla potvrdit proti poslednímu týmu tabulky, který má navíc velké potíže s obranou. Hostující brankář Mattia Perin mohl očekávat příval práce, zejména od hráčů jako Castrovilli, Chiesa a samozřejmě i novic Cutrone. A Perin se měl co ohánět. Nejprve likvidoval šanci Chiesy a následně děkoval svému břevnu, které v 11. minutě nastřelil důraznou hlavičkou obránce Milenković.

Možná i pro dosavadní vývoj zápasu byla patnáctá minuta šokem. Aspoň pro domácí. Zničehonic se na dlouhý pas do vápna protlačil Andrea Favilli, který postupoval z úhlu do vápna. Následně však byl faulován, což pozornosti sudího neuniklo. Nařídil proto penaltu, ke které se postavil zkušený bek Domenico Criscito. Hrdinou okamžiku se ale nestal, protože domácí brankář Bartłomiej Drągowski, který dokázal míč vykopnout!

Do konce první půle se ještě několikrát pokoušel pálit Favilli a po něm i Marco Benassi, ale ani jeden z brankářů už neinkasoval. Ve stejném složení se obě jedenáctky představily také po změně stran.

Druhou půli začali lépe hosté. Po rohu se do zakončení dostával zkušený útočník Goran Pandev, ale neměl správně seřízená mířidla. Dnes Fiorentina neměla svůj den a především její útok postrádal obvyklou dravost. Ze hry proto musel Cutrone, jehož nahradil Vlahović. Ani s ním na trávníku se ale Fialky nedokázaly dostat do větší šance. Ze standardní situace to na opačné straně vyzkoušel Lasse Schöne, jenže pálil nad.

Posledních dvacet minut utkání se s šancemi roztrhl pytel. Nejprve z hranice velkého vápna napřáhl Valentin Eysseric a byla to hodně povedená rána. Perin však vytáhl bravurní zákrok, který si to zopakoval také po tečované ráně v 82. minutě. A když brankář Drągowski v závěru vytáhl ránu Pinamontiho nad břevno, bylo rozhodnuto o dělbě bodů. Což nepomáhá ani jednomu týmu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
Largo

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele