17. kolo
20.12.2019 20:45 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Vlci rozsápali domácí Violu čtyřmi góly

Římané si jednoznačně poradili s Fiorentinou a nadělili jí na jejím stadionu hned čtyři branky. O ty se shodně postarali Džeko, Kolarov, Pellegrini a Zaniolo, takže trefa Badelje z první půle už velký význam neměla.

Fiorentina se po utkání s Interem cítila hodně na koni a nebylo divu - s milánským týmem ukázala charakter a odnesla si bod. Trenér Montella měl dnes ale hodně těžkou úlohu, protože jednak narazil na svého bývalého zaměstnavatele a jednak měl kádr řádně oslabený. Do utkání nemohl nasadit zraněné hráče Ribéryho s Chiesou, což je v obou případech obrovská ztráta.

Římané mají za sebou pár povedených zápasů, při nichž ale nepřesvědčili v obraně ani útoku. Dnes večer měli důvod k velkým oslavám, protože se oproti pesimistickým prognózám předčasně vrátil obránce Chris Smalling. Šanci dostal i kapitán Alessandro Florenzi, načež do dobře známých míst se vrátil záložník Jordan Veretout. Útočnou vozbu opět vedl zkušený hrot Edin Džeko.

Zkušený Argentinec Diego Perotti vypálil ze střední vzdálenosti, s přízemní střelou ale neměl Bartłomiej Drągowski žádné větší starosti. Hostům se zase tak moc nedařilo překonat zálohu Fiorentiny a dostat se do větší šance, čehož mohla Viola využít jen o pár chvil později. Ve 13. minutě se Fiorentina dostala do zakončení a Dušan Vlahović, velký talent Violy, dokázal prostřelit brankáře Paua Lópeze. Jenže sudí mu odpískal ofsajd, takže veškeré vzrušení domácích fandů bylo zbytečné.

Jen o pět minut později se už ale skóre utkání měnilo a naneštěstí pro trenéra Vincenza Montellu se radoval soupeř. Lorenzo Pellegrini našel nádherným pasem nabíhajícího Zaniola, který ve středu vápna hledal Edina Džeka. Toho nikdo ze soupeřů nepokryl dostatečně a veterán Džeko překonal i polského brankáře - 1:0.

Římané díky tomu naskočili do sedla utkání a nehodlali nikomu dalšímu dovolit převzít aktivitu. Jen o minutu později navíc obránce Pol Lirola fauloval u vápna svého soka a sudí pískal nedovolený zákrok. K míči se spolu s Pellegrinim postavil i Aleksandar Kolarov a krásnou ranou přes zeď nedal Dragowského šanci. Z přímých kopů dal letos pouze Messi víc branek než zkušený zadák AS.

Vlci dál pokračovali v aktivní hře, ale přesto se nevyvarovali zaváhání. Po zmatcích ve vlastním vápně si Kolarov nerozuměl se stoperem Smallingem a po teči se balon dostal k Milanu Badeljovi. Někdejší hráč Lazia sám před brankářem Pauem Lópezem zachoval chladnou hlavu a snížil na 2:1 pro AS.

Tři minuty před koncem první půle se ještě musel činit obránce Dalbert, který na poslední chvíli odkopával míč z kopačky útočníka Diega Perottiho. První půle skončila ve prospěch Vlků, ale Viola dávala jasně najevo, že soupeři nehodlá dát tři body jen tak. Do druhé půle už se zapojil i mladý Brazilec Pedro, který si ale na rytmus první ligy stále teprve zvyká.

Lorenzo Pellegrini dvacet minut před koncem vystřelil ze střední vzdálenosti, Bartłomiej Drągowski ale v klidu chytil míč do rukavic. A právě tehdy AS udeřilo. Třetí branku vymyslel Lorenzo Pellegrini, který u vápna nahrál na Džeka a ten mu balon vrátil. Pellegrini následně z voleje překonal brankáře Violy a navýšil na 3:1.

Poslední slovo měli opět hosté, kteří zpečetili drtivou porážku pro trenéra Montellu. Míč do běhu totiž dostal Nicolò Zaniolo a ten svůj sprint zakončil přesnou ranou k tyči - 4:1 pro AS.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele