34. kolo
18.07.2020 21:45 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

AC Milán zničil Boloňu pěti góly

Nejvyššího vítězství v sezoně dosáhl AC Milán, který doma neměl slitování s Boloňou. Rossoblu schytali na San Siru pět gólů a není divu, že odjíždí s nepořízenou. Své premiérové branky se v dresu Milána dočkali Alexis Saelemaekers a Ismail Bennacer. Prosadili se i obvyklí střelci Hakan Çalhanoğlu a Ante Rebić. Pátou branku obstaral Davide Calabria.

AC Milán vstupoval do zápasu jako velký favorit. V jeho prospěch hovořila aktuální forma i lepší vzájemná bilance. Zvláštní večer prožil na San Siru bývalý trenér Rossoneri a aktuální lodivod Boloni Siniša Mihajlović.

Domácí šli do vedení po několika minutách. Theo Hernández poslal přihrávku do vápna, Ibrahimović jí šikovně pustil na Saelemaekerse a ten vstřelil svůj první gól v červenočerném dresu. Belgický záložník dostal prostor od úvodní minuty a důvěru splatil tím nejlepším způsobem. Milán navíc přidal i další gól. Obrana Rossoblu zasáhla při další akci AC natolik nešťastně, že Skorupski trefil jen hráče před sebou a Çalhanoğlu bezprostřední tvrdou ranou k tyči zvýšil na 2:0. Dvoubrankový náskok si pak domácí hlídali a mohli zvýšit. Rebić našel na vápně Kessiého a ten střelou z první orazítkoval tyčku.

Boloňa se celý první poločas trápila, přesto dokázala snížit po krásné akci Tomiyasua, jenž si na hranici pokutového území navedl balón ke střele a parádní šibenicí nedal Donnarummovi žádnou šanci.

Svěřenci Stefana Pioliho však žádné drama nedopustili a ve druhém poločase třemi góly utkání rozhodli. Bennacer dostal ve středu spoustu prostoru, neohroženě prošel do šestnáctky a tvrdou ranou vrátil AC dvoubrankové vedení. Pro alžírského záložníka to byla rovněž premiérová trefa v dresu Milána.

Nabuzený Milán pokračoval v aktivitě a po skvělé Ibrahimovićově přihrávce zvyšoval už na 4:1 Ante Rebić. Poslední slovo měl v utkání krajní obránce Davide Calabria, který si vyměnil balón s Leãem a jednoduše zakončil. AC Milán deklasoval Boloňu 5:1 a potvrdil výtečnou formu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele