12. kolo
11.11.2018 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

US Sassuolo - SS Lazio 1:1

V utkání mezi domácím Sassuolem a Laziem jsme viděli dvě hodně rychlé branky. O tu první se už po sedmi odehraných minutách postaral zkušený záložník Marco Parolo, ale jen o osm minut později srovnal na konečných 1:1 domácí obránce Gianmarco Ferrari.

Lazio má poměrně dobrou formu a také před zápasem proti Sassuolu bylo favoritem. Do utkání od prvních minut naskočili hráči jako Milinković-Savić, Lucas Leiva, Immobile, Alberto nebo Radu, zatímco domácí spoléhali na Consigliho, Lirolu, Sensiho, Prince-Boatenga nebo Berardiho.

Do první větší šance se dostal Stefano Sensi, který už v šesté minutě hlavičkoval poměrně vydařeně. Nakonec ale jen sledoval, jak jeho hlavička míří vedle! Hned o minutu později už branka padla, ale na opačné straně. Luis Alberto se uvnitř vápna dostal k ráně, kterou brankář Consigli nezachytil. Na brankové čáře mu sice pomohl obránce Magnani, jenže ten odrazil míč jen k dobíhajícímu Parolovi - 1:0 pro Lazio!

Lazio sice chvíli působilo v obraně velmi jistým dojmem, jenže i přesto v 15. minutě kapitulovalo. Stačil k tomu jeden povedený centr ze strany po rohovém kopu, na který si naskočil obránce Gianmarco Ferrari. Na jeho přesnou hlavičku brankář Strakosha neměl nárok - 1:1.

O chvíli později se do velké šance hnal Ciro Immobile, kterému nechali zadáci Sassuola dostatek prostoru. Jenže italský kanonýr v pokutovém území po dobré ráně mířil jen do tyče za Consigliho zády! Brankář Strakosha na druhé straně dokázal lapit zajímavou ránu z kopačky Boatenga, která by dost možná mířila pod břevno.

Sassuolo dominovalo v kombinaci, ale nestačilo mu to k další brance. Ani jeho obvyklé protiútoky pro Lazio neznamenaly tolik nebezpečí, kolik by si asi hráči mysleli, protože Lazio velmi dobře bránilo. Konec první půle se velmi rychle blížil a že by se jednalo o nějak zvlášť zajímavou herní pasáž, to se říct nedalo. Po změně stran se opět aktivity ujalo Sassuolo a Lazio spoléhalo spíše na svou obranu.

Po hodině hry se několik hráčů Lazia dostalo do přečíslení. Střídající útočník Correa se dostal až přímo ke Consiglimu, který si s jeho ránou jen tak tak poradil. Další přímý volný kop pro něj nebezpečí neznamenal. Dvacet minut před koncem utkání se k ráně zpoza vápna dostal Alfred Duncan, jehož dělovka pořádně protáhla brankáře Strakoshu.

I díky skvělému Strakoshovi Lazio stále odolávalo atakům Neroverdi. V poslední desetiminutovce nejprve Sassuolo podniklo zajímavý kontr, který skončil jen rohovým kopem. Pak vyrobil obrovskou chybu jinak skvělý Strakosha a mohl děkovat Khoumu Babacarovi, že svůj dloubáček nasměroval jen mimo! Jinak by se Lazio zřejmě muselo v 88. minutě rozloučit i s tím jedním bodem.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele