37. kolo
18.05.2019 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Řím veze ze Sassuola jen bod

AS Řím jen remizovalo s domácím Sassuolem, což by mohlo znamenat definitivní konec jeho nadějí na Ligu mistrů. Na Mapei Stadium se mu dnes nedařilo a pro domácí Sassuolo je to naopak velký úspěch.

Římané nutně potřebovali vyhrát a použili k tom hráče jako Mirante, Florenzi, Juan Jesus, Cristante, Ünder, Zaniolo nebo Džeko. Domácí vsadili na Consigliho, Lirolu, Demirala, Locatelliho, Duncana, Berardiho, Djuričiće nebo Bogu.

Domácí Lirola dostal míč na prvou stranu a hned ho posílal po lajně na Berardiho. Míče se ale zmocnil hostující Jesus. Římané to zkoušeli převážně centry a další z nich našel kanonýra Džeka, ale ten svoji hlavičku do branky neumístil. Kolarov centroval z levé strany do vápna. Jeho centr našel hlavu El Shaarawyho, ale ten hlavičkoval pouze vedle branky.

K zajímavé střele se z vápna dostal Florenzi, který ale trefil pouze soupeře. Následně se s míčem dostal až do vápna Zaniolo, ale ten si pomohl faulem. Následně nebezpečnou ránu Kolarova vyrazil brankář Consigli, který dostal míč alespoň na rohový kop. Z něj už Giallorossi neudeřili.

Po levé straně utekl domácí Duncan a hledal na druhé straně před prázdnou brankou Berardiho, ale jeho nahrávka postrádala přesnost. Sassuolo hodně spoléhalo na protiútoky, které často vedl Domenico Berardi. Jeho rána na bránu stráženou Mirantem ale mířila nad. AS po změně stran zase tak moc do hry nemluvilo a aktivním týmem byl naopak domácí tým.

Druhá půle byla obecně hodně pasivní ze strany AS, zatímco Sassuolo se neustále snažilo tvořit hru a střílet. Brankář Antonio Mirante si ale s většinou jeho střel poradil bez problémů a zbytek pokryla obrana AS. To obecně hodně zaostávalo za pozicí favorita. V 60. minutě Edin Džeko pálil zpoza vápna jen do tyče, zatímco Bryan Cristante mířil hlavou jen do míst, kam se brankář Consigli stihl přemístit.

Po hodině hry se do hry dostali Kluivert a Pastore, což bylo vcelku logické, neboť AS nemohl bod stačit. Hrálo stále o Ligu mistrů a k tomu potřebovalo především tři body. To se ale týmu z Věčného města vůbec nedařilo. Ve slibné pozici byl naopak na středu domácí Boga, které se otáčel s míčem a následně nahrál do vápna. Jenomže jeho nahrávku zastavil Florenzi.

Domácí Djuričič dostal míč do vápna, ale následně si ho špatně zpracoval. Poté ho Mirante přistrčil, ale rozhodčí penaltu nepískal. V další šanci se ocitl mladík Justin Kluivert, jehož ránu dokonce zastavila tyč! Po centru do vápna z pravé strany se k hlavičce dostal střídající Brignola, ale jeho zakončení brankáře Miranteho z klidu nevyvedlo. K odraženému míči se v nastavení na zadní tyči se dostal hostující Fazio, ale jeho zakončení se do branky nevešlo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele