15. kolo
09.12.2018 12:30 CET
3 : 3
(0:0)

Reportáž

Sassuolo v pozdním čase ztratilo výhru nad Fiorentinou

Až brankou v osmé minutě nastavení odvrátila další hrozící porážku Fiorentina. V krásném zápase na stadionu Cittá del Tricolore padlo šest branek, přičemž Fiorentina ještě čtyři minuty před koncem prohrávala o dva góly. Výsledek je pro Sassuolo poměrně krutý, neboť po většinu zápasu bylo lepším týmem. Stíhací jízdu Violy odstartovalo vyloučení Filipa Djuričiće.

Ve složité pozici byl před utkáním hostující kouč Stefano Pioli. Třiapadesátiletý rodák z Parmy nemá s Fiorentinou uspokojivé výsledky a aby alespoň částečně zmírnil hlasy volající po jeho odvolání, potřeboval na půdě Sassuola uspět.

A byla to vskutku nelehká mise, domácí Neroverdi totiž začali lépe a po čtvrthodině hry přispěchali s první gólovkou. Berardim tažený protiútok nebezpečně zakončil Babacar, mimochodem někdejší hráč Fiorentiny. O několik minut později pak přímákem protáhl Lafonta Sensi a výsledek zůstával nadále bezbrankový. Nic dalšího už první poločas nenabídl a jak se později ukázalo, šlo o zcela rozdílnou hru, než která přišla po změně stran.

Po přestávce totiž začaly brankové příležitosti růst jakou huby po dešti. Do 60. minuty mělo Sassuolo tři velice slibné příležitosti, ale golman Lafont jako zázrakem neinkasoval. Až o dvě minuty později zahrozila i Fiorentina, ale Benassi nedokázal využít odkryté branky a z nadějné situace vytěžil jen rohový kop.

Poprvé došlo ke změně skóre až v 63.minutě, kdy golman Lafont vyboxoval balón k nohám Alfreda Duncana a ten nekompromisní dělovkou do šibenice prolomil nerozhodný stav. Fiorentina se v tu chvíli jenom bránila a zelenočerný uragán zanedlouho udeřil podruhé. Lafont ještě vyrazil přímák Sensiho, ale po další akci beztak inkasoval z kopačky Khoumy Babacara, který vstřelenou branku nijak náležitě neoslavoval.

Klíčový okamžik utkání příšel o tři minuty po Babacarově gólu. Giovanni Simeone ze střední vzdálenosti vypálil přízemní pokus a Consigli se jen ohlédl. Viola se kontaktní brankou okamžitě vrátila zpět do utkání, které však pevně drželo v otěžích Sassuolo. Když deset minut před koncem další krásnou přízemní střelou k tyči znovu zvýšil Stefano Sensi na rozdíl dvou branek, málokdo o výhře Neroverdi zapochyboval.

Jenomže v 86.minutě uviděl za faul druhou žlutou kartu Filip Djuričić a Sassuolo muselo dohrávat v početní nevýhodě. Do konce zápasu zbývalo už málo času, ale Fiorentině se podařilo nabídnutou šanci dokonale využít. Marco Benassi minutu před koncem hlavou z malého vápna snížil na 2:3 a o chvíli později se hra na čas zastavila, pro změnu kvůli vyloučení hostujícího Milenkoviče. Sudí pak protáhl nastavený čas až do jeho osmé minuty a právě v tento moment Viola srovnala na konečných 3:3. Kapitán Pezzella šikovně vysunul za obranu Kevina Mirallase, který překonal brankáře Consigliho. Fiorentina měla v zápase namále, ale nakonec i se štěstím získala bod. Bude to Piolimu stačit?

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele