19. kolo
29.12.2018 15:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Pussetto zastal roli zachránce a Cagliari Zebrám podlehlo

Udine si i bez Rodriga De Paula dokázalo poradit s pevnou obranou Cagliari a zvítězilo 2:0. O obě branky se postaral mladý štírek Ignacio Pussetto, čemuž hodně pomohlo i vyloučení na straně hostí.

Do utkání nemohl nastoupit Rodrigo De Paul, obvyklý tahoun ofenzivy Zeber. Jeho úlohu měl naplno převzít útočník Ignacio Pussetto, který se o to snažil prakticky od prvních momentů. Právě mladý Argentinec se asi dvacet metrů od soupeřovy brány uvolnil ke střele, která letěla mimo. Na opačné straně zahrozil Alberto Cerri po nahrávce od Ionity, ale ani jeho rána neměla dostatečně přesný směr.

Po faulu Nuytincka kopali hráči Cagliari standardní situaci a k hlavičce se dokázal propracovat Cerri, Mussa ale v pohodě zasáhl. Tempo utkání nebylo zrovna vysoké, takže ve 39. minutě přišel gól opravdu jak z čistého nebe. Larsen nádherně našel Ignacia Pussetta, který si dlouhý balon zpracoval hrudí do běhu a celou akci zakončil skvostnou ranou k tyči - 1:0.

O tři minuty později Bradarić našel ve vápně nabíhajícího Pedra, který ale tváří v tvář Mussovi minul! Udine zažilo skvělý start také do druhé půle. Nejprve se Lasagna dostal ve sprintu až za obranu Cagliari a posledním hráčem, který jej stíhal, byl Ceppitelli. Ten zatáhl za brzdu poslední záchrany, což ale odnesl červenou kartou!

S ním odešla jistota v obraně Cagliari. Trestat mohl Opoku, k němuž se snesl balon po rohovém kopu. Opoku ale balon nečekal a zamířil mimo! V 57. minutě se lépe hrajícím Zebrám povedlo navýšit skóre. Pussetto si ve vápně zpracoval nahrávku a poslal ji do druhé vlny na nabíhajícího Valona Behramiho. Zkušený veterán už snadno propálil vše před sebou - 2:0.

O pár minut později mohlo Udine vstřelit další branku, když Barella ve vlastním vápně trochu nešikovně podkopl Lasagnu a Zebry kopaly penaltu! Na brankáře Cragna ale Lasagna nevyzrál. V závěru ještě Rolando Mandragora viděl červenou kartu po faulu na Cerriho.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Championship

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele