13. kolo
24.11.2018 15:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese Calcio - AS Řím 1:0

Převaha Říma na stadionu Friuli k ničem nevedla a Udinese po dlouhé době poráží AS Řím nejtěsnějším rozdílem. Zebry si počkaly na jednu z mála svých příležitostí a pak Vlkům uštědřily lekci s produktivity, brankou rozhodl Rodrigo De Paul.

Eusébio Di Francesco si na lavičce Říma připisuje další špatný výsledek a útok na první čtyřku se v podání Giallorossi odkládá. Domácím zase tři body pomohou v boji o záchranu, do kterého se namočili po dlouhé sérii bez vítězství.

AS v průběhu celého utkání diktovalo tempo, v prvním poločase bylo aktivnější, jenomže ofenzíva na čele s Patrickem Schickem se nedokázala prosadit. Nutno podotknout, že obranné řady Zeber fungovaly výborně. Několikrát sice zkusil střelecké štěstí Stephen El Shaarawy, ovšem bez kýženého výsledku. Nemasnou a neslanou partii mohl oživit vedoucím gólem De Paul, který se na sklonku poločasu dostal k hlavičce, ovšem ani Mirante, který nahradil brankáře Olsena, nemusel zasahovat.

Divákům nezbývalo než doufat, že se běh věcí ve druhém poločase změní. Jenže nic takové se nestalo. Řím dál držel balón a hledal skulinky v defenzívě domácích. Krátce po změně stran se Římané po přistrčení Pellegriniho dožadovali pokutového kopu, ovšem marně.

Rozhodující okamžik celého utkání přišel v 55. minutě. Rodrigo De Paul s balónem na noze prošel římskou obranou jako nůž máslem a nezastavil ho ani Mirante, který se mu vrhl pod nohy, avšak De Paul to udělal výborně a poslal balón do sítě. Giallorossi měli ještě dost času, aby s výsledkem něco udělali, jenomže ofenzivní část hry v jejich podání nadále tápala. Udinese dokonce vstřelilo ještě jednu branku, která však nemohla být pro hraní rukou uznána. Postupem času vsadili domácí vše na tuhou defenzívu a nejtěsnější vedení nakonec ubránili do závěrečného hvizdu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
tnt03

Schick gólík :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele