14. kolo
02.12.2018 15:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Turín FC - Janov CFC 2:1

Turín doma využil přesilovku a s jistou dávkou štěstí porazil silný CFC Janov. Námořníci se domů vrací bez bodů jednak kvůli vyloučení Rômula a jednak kvůli brankám Ansaldiho s Belottim, kteří oba góly stihli dát ještě do konce první půle.

Sudí Mariani se chystal na těžký duel, protože se od zápasu domácího Turína s Janovem dala očekávat emotivní podívaná. Obě mužstva zoufale potřebují body a v obou základních jedenáctkách jsme našli hráče, kteří pro tvrdý souboj rozhodně nejdou daleko. Od prvních momentů se hra přelévala z jedné strany na druhou a utkání mělo poměrně vysoké tempo.

Na větší šanci jsme ale čekali až do 14. minuty. Po přihrávce z levé strany nejprve napálil útočník Kouamé tyč a posléze polský kanonýr Krzysztof Piątek trestuhodně přestřelil domácí bránu v obrovské šanci! Na opačné straně se o to samé pokoušel Andrea Belotti, který však netrefil míč ideálně. V pětadvacáté minutě dostal žlutou kartu hostující záložník Rômulo.

Normálně by to asi nebylo tak důležité, jenže o pouhé dvě minuty později Rômulo tvrdě srazil protihráče Meïtého a sudí mu ukázal druhou žlutou kartu! To odnesl nedobrovolným střídáním Krzysztof Piątek, místo něhož přišel na hrací plochu Koray Günter. Ačkoli polský kanonýr odešel, Janov se vzápětí dostal do vedení! Turínské Olimpico šokoval Cristian Kouamé, který byl po centru ze strany naprosto osamocen a se Siriguem si poradil!

Turín se snažil co nejdřív najít odpověď, ale delší dobu se mu to nedařilo. A pak časoměr ukázal nastavený čas. V jeho druhé minutě nejprve Turín chtěl po arbitrovi Marianim, aby odpískal faul u vápna. K tomu nedošlo a míče se za vápnem chopil obránce Cristian Ansaldi. Na jeho dělovku neměl brankář Radu nárok - 1:1!

A bylo hůř, protože o pouhou minutu později Iago Falqué postupoval do vápna a jeho kličky rázně zarazil záložník Sandro. Jenže při tom ho srazil k zemi a sudí Mariani pískal penaltu. K ní se postavil Andrea Belotti a opět ukázal, že je rozdílovým hráčem! I když mladík Radu uhodl směr, míč vyrazit nedokázal.

Ve druhém dějství Turín nehodlal nechat Janov hrát, ale sám se několikrát cpal do zakončení. První ránu Belottiho Radu vyrazil, Falquého projektil zase zamířil vedle tyče. Po hodině hry musel mladý brankář Ionut Radu opět do akce, do níž ho pozval krásnou střelou Iago Falqué. Talentovaný brankář ale ukázal perfektní zákrok a dolétl za míčem právě včas.

Pak to zkusil Daniel Bessa, ale jeho rána letěla pouze vedle pravé tyče. Krátce před koncem utkání se k hlavičce dostal znovu Belotti a kromě jeho zakončení si mladík Radu poradil i s dorážkou mířící jen do boční sítě.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Turín neprohraje 2. zápas za sebou doma vypsaný jako favorit.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele