21. kolo
27.01.2019 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Turín slaví vítězství nad Interem; ten nedokázal skórovat

Inter Milán překvapivě nestačil na domácí Turín, který nad favoritem zvítězil po takticky velmi vyspělém výkonu. Ke třem bodům mu stačila trefa obránce Armanda Izza.

Inter Milán zatím v pohodě hájí třetí příčku a snaží se udržovat si dostatečně velký odstup od svých pronásledovatelů. Dnes se pokusil vyloupit Olimpico v Turíně s hráči jako Martínez, Icardi, De Vrij, Miranda nebo Brozović. Domácí se ale nevzdávají tak snadno a hodlali favoritovi utkání pořádně zatopit. Na trávníku kontrovali Belottim, Ainou, Zazou nebo Izzem.

Už ve čtvrté minutě se k balonu dostal Ansaldi, který parádním pasem našel De Silvestriho. Kooperace dvou beků sice znamenala střelu, ale s ní si Samir Handanovič v pohodě poradil. Začátek zápasu byl hodně aktivní z obou stran a hrozil také Inter. Dalbertův přízemní centr si v pokutovém území našel Lautaro Martínez a tvrdou ranou těsně minul tyč!

O chvíli později upaloval na bránu Nerazzurri Simone Zaza, který je zatím jen stínem tahouna Valencie ze začátku jeho španělského působení. Tentokrát jej na poslední chvíli zastavil Milan Škriniar, se kterým Zaza neměl vůbec lehké pořízení. Obdobně mu v zakončení za dalších pár minut zabránil skvělým skluzem veterán Miranda.

Deset minut před koncem se Olimpico dostalo do varu. Ansaldi poslal po rozehrávce rohového kopu nádherný pas do vápna a na zadní tyči si na něj naběhl urostlý stoper Armando Izzo. Ten vyskočil nejvýš a poslal obloučkem balon k tyči, od níž se odrazil do brány za bezmocného Handanoviče - 1:0.

S takovým výsledkem Inter nepočítal, ale nedalo se říct, že by si za své počínání v první půli zasloužil víc. Navíc mohl prohrávat vyšším rozdílem, kdyby domácí měli více štěstí. Tomas Rincón totiž z voleje napálil míč velmi šikovně a po teči obránce se balon jen lehce vyhnul bráně! Ke konci první půle se zejména v hostujícím týmu začaly objevovat tvrdší zákroky.

Ani po změně stran to s Interem nebylo lepší. Škriniar musel ve sprintu zastavovat Andreu Belottiho a stejný hráč hlavičkoval o chvíli později po Ainově centru mimo. Inter sice držel míč na kopačkách, ale jeho kombinace se odehrávaly dost daleko od brány strážené Salvatorem Siriguem.

Andrea Belotti vypomáhal svému týmu jako správný kapitán také v obranné činnosti, o čemž se několikrát přesvědčil například bek D‘Ambrosio. Na opačné straně se až do zakončení dostal Simone Zaza, který však střelou z úhlu poslal míč jen do Škriniara.

Dvacet minut před koncem utkání se do míče opřel střídající Belgičan Radja Nainggolan, který však tvrdou ranou minul tyč. Stejně dopadl i krajní útočník Matteo Politano, jenž se na hřišti objevil dvacet minut před koncem. Jeho působení nakonec nebylo moc dlouhé, protože v 86. minutě dostal za nesportovní chování rovnou červenou kartu!

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Plešoun už by měl jít...nejdřív dojebe LM a ted ztrácí body s každým druhým slabším celkem v lize.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele