28. kolo
16.03.2019 20:30 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Boloňa nastřílela v Turíně tři branky a překvapivě vyhrála

O záchranu bojující Boloňa se v Turíně postarala o poměrně velké překvapení, když tam vyhrála 3:2. Vynikající utkání odehrál Rodrigo Palacio, který se sice mezi střelce nezapsal, avšak pro kolegy zařídil dva góly. Turín podal nevýrazný výkon a Boloňa si za ten svůj tři body zasloužila.

Utkání v Turíně nakonec přineslo divákům pět branek a velice zajímavou podívanou se šťastným koncem pro Rossoblu. Ti začali utkání velice dobře, ale branka Lyanca ve třetí minutě nemohla být pro porušení pravidel uznána. Z první branky se nakonec radovali domácí, kteří v 6. minutě předvedli při rohovém kopu nacvičený signál a Ansaldiho střelu zpoza vápna smolně tečoval do vlastní sítě Erick Pulgar. Turín byl od této chvíle o něco aktivnější, jenomže další branku nepřidal a po půlhodině hry bylo vyrovnáno. Po Palaciově průniku a lehkém obloučku skrze malým vápnem zakončoval přesně hlavou Andrea Poli.

Ani výsledek 1:1 dlouho netrval. O pár minut později hosté reklamovali hraní rukou v pokutovém území, což si následně sudí prohlédl u videa a dal hráčům Boloni za pravdu. Erick Pulgar pak mohl odčinit vlastňák a tuto pobídku si nenechal ujít, penaltu proměnil a strhl vedení na stranu Rossoblu.

Vedoucí branka dodala do řad hostů patřičný klid a Mihajlovičovi svěřenci byli v utkání lepším týmem. Granata se ani po začátku druhého poločasu nemohla dostat do tempa a naopak v 53. minutě inkasovala třetí gól. Palacio vymyslel ostrý centr na zadní tyč, kde ho hlavou uklidil do sítě Nicola Sansone. Sudí ale znovu zašel k videu a po chvilce rozmýšlení gól neuznal. Boloňa se skutečně dočkala až o sedm minut později, kdy další akci potáhl Palacio a po rozdělení do strany přesně zakončil Riccardo Orsolini.

Boloňa ve zbytku zápasu hájila proti Býkům dvoubrankové vedení a nutno říci, že úspěšně, přestože se v závěru musela obejít bez vyloučeného Lyanca. Turín se nemohl dostat do tlaku, ale utkání nakonec zdramatizovat dokázal. V poslední minutě přilétl do vápna hostů centr a Armando Izzo hlavičkou procpal balon k tyči. Jakékoliv naděje na vyrovnání však vzaly za své, když byl o chvíli později vyloučen Aina. Oslabený Turín už vyrovnat nedokázal a doma překvapivě ztratil všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1,5 by byl odpovídající kurz. Co zase ta bukwa zkouší???

Reagovat
smazaný uživatel

I na tebe dojde, bukwico.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele