28. kolo
17.03.2019 18:00 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

Neapol přestřílela Udinese a pojistila si druhé místo

Druhé místo si v souboji s Udinese pojistila Neapol. Parthenopei zvítězili na stadionu San Paolo po přestřelce 4:2, čímž zároveň potvrdili roli jasného favorita. Udine se drželo především v prvním poločase, kdy rychle smazalo dvoubrankovou ztrátu, ovšem ve druhém poločase na podobný průběh už nezareagovalo.

Neapol měla v úvodu utkání převahu a tu dokázala zužitkovat po sedmnácti minutách, Amin Younes obdržel balón na hranici vápna a technickým obstřelem překonal brankáře Mussa. Rychlá branka příznivce Neapole hodně nabudila a ti hnali svůj tým do dalšího tlaku, který vyústil ve 26. minutě druhou brankou. Krásnou přímočarou akci zakončil trochu šťastně před brankou pohotový José Callejón. Neapol vedla brzy 2:0 a zdálo se, že jí nic nemůže zastavit.

Udinese se ale dostalo kontaktní brankou zpátky do zápasu. Po Fofanově přihrávce zakončil akci pomalou přízemní střelou k tyči Kevin Lasagna a domácí se museli mít ještě na pozoru. Tím spíš, když o šest minut později bylo vyrovnáno. Hosté si před vápnem šikovně posouvali balón, až Seko Fofana přízemní střelou překonal Davida Ospinu. Neapol stihla těsně před koncem prvního poločasu ještě jedna špatná zpráva. David Ospina utrpěl zranění a Carlo Ancelotti musel sáhnout ke střídání a mezi tři tyče postavit náhradníka Mereta.

Zatímco v prvním poločase se Udine ještě drželo, ve druhém už to byla hlavně záležitost domácího týmu. Neapol si vzala vedení zpátky v 58. minutě, kdy si na rohový kop naskočil Arkadiusz Milik a přesnou hlavičkou dal na 3:2. Neapolské publikum si mohlo definitivně oddychnout až dvacet minut před koncem, kde se parádně trefil ke vzdálenější tyči Dries Mertens.

Utkání ještě nabídlo několik zajímavých momentů, ale Udinese další zdramatizování zápasu už nebylo přáno. Neapol splnila roli favorita a po výhře 4:2 si upevnila druhé místo.

Autor: Ondřej Linhart / gazzetta.it, football-italia.net,

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele