26. kolo
03.03.2019 20:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Juventus vyhrál v Neapoli 2:1 a je už krůček od úspěšné obhajoby

Juventus udělal zásadní krok na cestě za obhajobou, když ovládl šlágr v Neapoli a tamní SSC porazil 2:1. Stará dáma tak má na čele už ohromný šestnáctibodový náskok a je velmi nepravděpodobné, že by o něho ve zbytku sezony přišla. Na Stadio San Paolo se odehrálo skvělé drama, Juventus si v průběhu utkání vytvořil dvoubrankový náskok a navíc hrál v početní převaze, jenomže po změně stran bylo všechno jinak a nebýt zahozené penalty Insigneho, mohlo utkání dojít minimálně do remízového konce.

Pro Neapol to byla jedna z posledních možností, jak ještě otevřít boj o scudetto, ale čekal ji silný soupeř, který je v italské Serii A jako jediný neporažen. Zajímavé bylo i střetnutí dvou zkušených koučů, na jedné straně Carlo Ancelotti, na druhé Massimiliano Allegri.

Juventus začal trochu nervózně a po chybě Bonucciho střílel těsně vedle na zadní tyč Piotr Zielinski. Obrovskou chybu vyrobil i na druhé straně Malcuit a ta měla pro Neapol fatální následky. Jeho zpětnou přihrávku zachytil Ronaldo, jenž po kontaktu s Meretem upadl na zem a sudí sice nenařídil penaltu, ale jen trestný kop, brankáře domácích však vyloučil. Do branky tak musel David Ospina a na Pjaničovu dobře trefenou ránu přes zeď těsně nedosáhl. Neapol se v oslabení dostala do velké příležitosti a po perfektně narýsované přihrávce za obranu pálil do tyče opět Piotr Zielinski.

Ve 39. minutě se Juventus dostal už do dvougólového trháku. Po centru z pravé strany se ve vápně prosadil hlavou nikým neobsazený Emre Can.

Neapoli nakonec pomohl moment ze začátku druhého dějství, kdy Miralem Pjanič zasáhl balón rukou a i on musel po druhé žluté kartě předčasně do sprch, takže počet sil na hrací ploše se vyrovnal.

Po hodině hry pak Partenopei utkání zdramatizovali kontaktní brankou. Insigne našel ve vápně Callejóna a ten zblízka snížil. Ancelottiho svěřenci se hnali za vyrovnáním, ale dlouho nemohli obranu Staré dámy překvapit. Sedm minut před koncem však Alex Sandro zahrál ve vápně rukou, což přísně potvrdilo i video a Neapol měla k dispozici pokutový kop. Lorenzo Insigne však ideální možnost na vyrovnání promrhal a penaltu poslal do tyče. Juventus si následně vedení pohlídal a už je jen krůček od obhajoby mistrovského titulu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, ale poločas 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Až na to že JUVE pentli nekopalo bože. Pisatel čučel asi na jiný zápas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele