37. kolo
19.05.2019 20:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Neapol rozmetala trápící se Inter a snížila jeho šance na LM

Neapol neměla s Interem slitování a ještě odložila jeho oslavy návratu do Ligy mistrů. Velký večer prožil zejména španělský záložník Fabián Ruiz, který se stal autorem dvou branek. Celkově Neapol stihla dát čtyři góly, zatímco na straně hostí korigoval nepříznivý výsledek jen Mauro Icardi.

Inter chtěl definitivně potvrdit svůj návrat do Ligy mistrů a zajistit si třetí místo. Jenže i přesto, že v souběžně hraném utkání Atalanta jen remizovala, on je až čtvrtý po porážce od Neapole. Znovu se ukázalo, že tým trenéra Luciana Spallettiho má ještě co dohánět a kvalitativně se s Neapolí nebo Juventusem nemůže měřit. Herně to nebylo ono a především čtyři inkasované góly budou fanoušky ještě nějakou dobu asi strašit.

Neapol začala pod Vesuvem hodně aktivně a Inter především v obraně působil dost zmateným dojmem. Po souhře Allana s Malcuitem zblízka zakončoval belgický technik Dries Mertens, mířil však nad břevno hostující branky. Velmi zajímavou průnikovou nahrávku přes velkou část hřiště vymyslel Kalidou Koulibaly, který oslovil Fabiána Ruize. Ten ale míč nakonec na hrací ploše těsně nezachytil.

V 16. minutě už se poprvé měnilo skóre zápasu a byla to nádherná podívaná. Ne tedy pro Kwadwa Asamoaha, který vymyslel velkou minelu, když nahrál přes šíři hřiště v podstatě jen na nohy Fabiána Ruize. Ten ihned posunul míč na Piotra Zielińskiho, který si věděl rady. Nádhernou pumelicí pod břevno nedal Handanovičovi šanci - 1:0.

A Neapol v náporu pokračovala. Ruizovu štiplavou střelu Handanovič pevně ukryl do svých rukavic, takže blížící se Milik už dorážet nemohl. Hostující duo Politano a Martínez, které mělo hlavní podíl na ofenzivních manévrech, dnes vůbec nepůsobilo nebezpečně, o což se starala perfektně pracující záloha Partenopei.

Excentrický záložník Radja Nainggolan se pokusil napodobit Zielińského při Polákově úvodní trefě zápasu, ale branku přestřelil o velký kus. Do druhého poločasu už v dresu hostí vlétl někdejší kapitán Mauro Icardi, který je stále největší hrozbou Interu. Svou první ránu ale namířil jen do pozorného obránce Albiola. Další kombinaci Neapole vedl Mertens, který si ale v dobré vzdálenosti od brány hrubě neporozuměl s Milikem a o míč přišel.

Po hodině hry navíc zvýšil zkušený Dries Mertens, který dokázal, že pouze centimetry z vás dobrého hlavičkáře nedělají. Belgický útočník si počkal na nadýchaný pas od Zielińskiho a přes dvojici obránců Interu se zvládl prosadit!

Inter kontroval vzápětí, ale neúspěšně. Perišićův centr Icardi v pokutovém území sklepl k volnému D'Ambrosiovi, jehož střelu Karnezis vytáhl mimo. V další šanci zase za zkušeného brankáře zaskočil Koulibaly, který prakticky z brankové čáry vyhlavičkovával pokus Lautara Martíneze. A Neapol tuhle chybu hned potrestala.

Nejprve po krásném pasu nabíhal na zadní tyči Milik, jehož pokus Handanovič vyrazil jen k Malcuitovi. Ten nesobecky oslovil nebráněného Fabiána Ruize, který už se do odkryté brány trefil v pohodě. V 78. minutě pak Mertens vymyslel krásnou průnikovou nahrávku na Ruize, který postupoval až do vápna. Ani padající Miranda nedokázal jeho tvrdou ránu na přední tyč nijak ohrozit - 4:0.

Tohle skóre už zavánělo debaklem a Inter jej dokázal alespoň trochu kosmeticky upravit. Devět minut před koncem totiž Mauro Icardi upadl ve vápně po kontaktu s Albiolem a Koulibalym, což sudí Doveri ocenil penaltou. K ní se postavil právě kritizovaný manžel ještě kritizovanější Wandy Nary a snížil na 4:1.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com, goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele