15. kolo
08.12.2018 15:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Neapol si i díky dvěma gólům Milika poradila s Frosinone

Neapol bez potíží rozstřílela bezmocné Frosinone a nasázela mu čtyři branky. Skvělý zápas odehrál především polský kanonýr Arkadiusz Milik, který se trefil dvakrát. Neapol i díky němu odpověděla na tři body Juventusu Turín.

Karty byly před utkáním jasně rozdány. Trpaslík, který má potíže se záchranou, jel do krajiny pod Vesuv, kde se ukrývá nebezpečná Neapol. Ta stále ještě nevzdala boj o mistrovské Scudetto, i když se náskok Juventusu zdá neuvěřitelný. Trenér Ancelotti svěřil starost o tři body hráčům jako Milik, Hamšík, Ounas, Hysaj nebo Luperto. Premiéru mezi třemi tyčemi si připsal mladý talent Alex Meret, který se vrátil po vleklém zranění.

Frosinone se spoléhalo především na Sportiella, Goldanigu, Zampana, Campbella nebo Pinamontiho. Po obligátní minutě ticha, která se v těchto dnech drží na italských stadionech za zesnulého Luigiho Radiceho, se Neapol už mohla v klidu do svého soupeře pustit. Marek Hamšík zkoušel přihrávku patou, ale jeho pokus zastavil pozorný Goldaniga. Pak se do šance neúspěšně probíjel Arek Milik.

V 7. minutě už obrana Frosinone nevydržela. Lorenzo Insigne po delším obléhání pokutového území Frosinone našel na kraji vápna Piotra Zielińskiho a polský mladík krásnou ranou zamířil přesně k tyči - 1:0.

To byl přesně ten vývoj, kterému se Frosinone chtělo vyhnout. Neapol vedla a doma byla při chuti. Útočník Lorenzo Insigne zkoušel poslat do vápna prudký centr, jenže míč skončil jen v náručí brankáře Sportiella. Hosté se před bránu Alexe Mereta ne že nedostali, ale ani moc necpali. Obránci Partenopei si totiž s jejich případnými ataky věděli rady dřív, než k nim vůbec docházelo.

K zajímavé střele se po dvaceti minutách dostal Marek Hamšík, ale tentokrát nepochodil. Slovenský veterán vůbec často zkoušel pozornost zkušeného brankáře Sportiella, jenže jejich vzájemné souboje končily většiny výhrou hostujícího brankáře. Ještě v rámci první půle Neapol navýšila své vedení. Adam Ounas se sice na chvíli podrobil péči lékařů, ale pět minut před koncem parádní individuální akcí přešel přes střed hřiště a ještě skvěle zakončil - 2:0.

Také dosud nepříliš viditelný Arek Milik se dostal ve vápně k zakončení, ale jeho střela byla skvěle zablokována pouze na rohový kop. Krátce po změně stran mohli domácí navýšit vedení. Obránce Ghoulam si seběhl na Ounasův centr do pokutového území a byl sám před Sportiellem, jenže v obrovské šanci napálil míč jen nad bránu!

Frosinone ale chyby domácích v zakončení potrestat nedokázalo, ba se ani nedostávalo k přímému ohrožení Meretovy brány. Po hodině hry zakončoval po vlastním útoku Lorenzo Insigne, který si seběhl s míčem ke straně vápna a zkoušel překvapit Marca Sportiella. Ten však brilantně zasáhl nohou! Pak ještě Insigne upadl před vápnem a sudím nařízenou standardku napálil o velký kus mimo.

Následně si mohl další branku připsat mladý talent Adam Ounas, ale brankář Sportiello byl dnes jen těžko k překonání a jeho jedovatou ránu vyrazil! Nestačil už ale na další šanci, když si na centr Ghoulama naskočil Arkadiusz Milik a využil svou statnou postavu k přesné hlavičce - 3:0 pro domácí.

V závěru utkání si Neapol málem dala vlastní branku při snaze odvrátit míč. I to dokazovalo, jak bezzubé dnes Frosinone bylo. A Neapol to potrestala, když v 84. minutě Ghoulam dostal přihrávku na levou stranu pokutového území a centroval. Na míč si naběhl pozorný Arek Milik, který měl před brankářem Sportiellem už hodně jednoduchou úlohu a nemýlil se - 4:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele