19. kolo
29.12.2018 18:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Neapol díky Mertensovi slaví vítězství nad Bolognou

Domácí Neapol díky dvěma zásahům Areka Milika a jedné rozhodující trefě od Driese Mertense dokázala porazit Bolognu. Ačkoli domácí byli velmi těžkým soupeřem a dařilo se jim držet domácí v šachu, nakonec to na body nestačilo.

Nebylo pochyb o tom, kdo bude favoritem dnešního podvečerního utkání. Neapol se potřeboval co nejrychleji zotavit po posledním nepříjemném výsledku a trenér Carlo Ancelotti za tím účelem vyslal do pole Malcuita, Milika, Mertense, Zielińskiho, Verdiho nebo Maksimoviće.

Bologna kontrovala útočným duem Santander a Palacio. Záložník Andrea Poli mohl poslat svůj tým do vedení, jeho rána však prosvištěla kousek vedle vzdálenější tyče domácí brány. Další jeho rána mířila hodně velký kus nad bránu, kterou strážil Alex Meret. Mladý brankář vůbec působil hodně pohodovým a jistým dojmem, i když hráči Felsinei jej často zkoušeli svými střelami.

V 16. minutě už se Neapol konečně dostala do vedení. Balon se v pokutovém území Bologně dostal od Driese Mertense se šťastným odrazem k Arekovi Milikovi, který si s ničím nelámal hlavu a poslal balon za záda brankáře Łukasze Skorupskiho.

Od té doby se samozřejmě Neapoli hrálo velmi jednoduše a lépe. A to nebylo všechno, protože Partenopei mohli vzápětí vést o dvě branky. Belgičan Dries Mertens parádně zatočil svoji střelu do vzdálenějšího horního rohu, avšak Skorupski fantastickým zákrokem balon vyrazil na roh.

Bologna začala postupem času zvyšovat svoje tempo a ve 37. minutě se dočkala srovnání. Po rozehrání standardní situace prodloužil Rodrigo Palacio míč hlavou na střed vápna, kde se k hlavičce dostal útočník Federico Santander. Na jeho přesné zakončení nemohl brankář Meret už nijak reagovat - 1:1.

Santander ale na dnešní utkání asi nebude vzpomínat s nejlepšími pocity, protože záhy musel hřiště pro zranění opustit. Pět minut po změně stran se do obrovské šance dostal José Callejón, který převzal míč ve vápně a zírala před ním prázdná brána. Španělský útočník však pálil jen do připraveného Skorupskiho!

To Neapoli zase tak moc vadit nemuselo, protože v 51. minutě si obránce Malcuit vyměnil balon s Driesem Mertensem a poslal krásný pas před bránu. Tam si naběhl polský kanonýr Arek Milik a svým druhým gólem v zápasu opět strhl vedení na stranu Neapole.

V 66. minutě Milik málem vstřelil další branku, ale tentokrát Skorupski jeho ránu výtečně vyrazil! Hosté se dočkali naděje a srovnání v 80. minutě, kdy záložník Pulgar dobře odcentroval před bránu, kde si na míč vyskočil obránce Danilo a srovnal!

Přesto Bologna bod z Neapole nakonec i přes veškerou snahu neveze, neboť v 88. minutě vyslal zpoza vápna tvrdou ránu Dries Mertens a jeho projektil natolik překvapil brankáře Skorupskiho, že míč pustil za svá záda - 3:2 pro domácí Partenopei.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele