25. kolo
17.04.2019 19:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Lazio zvládlo dohrávku odloženého kola a Udine porazilo 2:0

Lazio si v dohrávce odloženého kola poradilo s Udinese a přiblížilo se čtvrtému Milánu na rozdíl tří bodů. Biancocelesti dvakrát udeřili v prvním poločase a náskok si i díky neproměněné penaltě De Paula udrželi až do konce. Góly vítěze obstarali Felipe Caicedo a do vlastní sítě zamířil Sandro.

Lazio potřebovalo dohrávku s Udinese nutně zvládnout, aby se udrželo na dostřel čtvrtému Milánu, se kterým o víkendu prohrálo.

Začátek zápasu nabídl spíše opatrnou hru z obou stran, až ve 20. minutě mohl šokovat Stadio Olimpico Troost-Ekong, který se po De Paulově centru dostal k hlavičce a domácí tým zachránilo břevno. O minutu později pak platilo staré otřepané heslo nedáš-dostaneš. Immobile si od postranní čáry navedl balón ke středu, kde krátkou přihrávkou posunul na Felipeho Caiceda a druhý z římských útočníků střelou k bližší tyči a o konstrukci překonal Mussa. Udine se sotva stačilo vzpamatovat a Biancocelesti udeřili po druhé. Zebry vůbec nezvládly bránění rohového kopu a nešťastnému bránícímu záložníkovi Sandrovi doslova spadl balón na nohu - 2:0. V nastaveném čase prvního poločasu mohlo Lazio vstřelit i třetí gól, jenomže Acerbi si v souboji s brankářem počínal nedovoleně a sudí následnou branku neuznal.

Trenér Igor Tudor na nepříznivý vývoj zareagoval poločasovým střídáním a do hry poslal Marca D'Alessandra. Netrvalo to dlouho a Zebry se skutečně mohly brzy vrátit do utkání kontaktním gólem. Senad Lulić ve vápně postrčil Kevina Lasagnu a rozhodčí Calvarese odpískal pokutový kop. Rodrigo De Paul mohl vykřesat naději, jenomže jeho penaltu mu Strakoša vychytal. Neproměněná penalta s hosty zamávala a ti se až do konce utkání k ničemu výraznému nedostali. Lazio si výsledek pohlídalo a doma získalo důležité tři body, které ho stále drží ve hře o Ligu mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele