19. kolo
29.12.2018 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Lazio v boji o 4.místo zaváhalo, s Turínem remizovalo 1:1

Boj o čtvrté místo se znovu dramatizuje, protože Lazio získalo z domácího zápasu proti Turínu pouze bod. V tuto chvíli se sice náskok Biancocelesti mírně zvýšil, avšak Milán se v případě vítězství může dotáhnout na jediný bod. Granatu poslal do vedení z pokutového kopu Belotti, ale po změně stran srovnal Milinković-Savić.

Na Stadio Olimpico se v žádném případě nehrála žádná nuda. Šancí bylo od počátku velké množství, jenomže oba celky jakoby se předháněly, kdo toho zahodí více.

Již ve třetí minutě se ve vápně Turína skácel Marušić v domnění, že mu sudí odpíská pokutový kop. Nic takového se však nekonal. Marušić pak další útočnou akci ustál a přihrávkou před prázdnou branku hledal lépe postaveného spoluhráče, který těsně minul. V 16.minutě zahrozil i Turín a stálo to za to! Ansaldiho centru poslal hlavou do břevna De Silvestri a Lazio si mohlo oddechnout. Za chvíli byl De Silvestri znovu v šanci, tentokrát zkusil vystřelit a Strakoša musel zakročit. Na druhé straně rychle střílel do připraveného Sirigua kanonýr Immobile.

Před koncem prvního poločasu se tlačil do zakončení Senad Lulić, golmana Sirigua sice šikovně obstřelil, ale s ním i jeho branku. V první minutě nastavení byl ve vápně Biancocelesti postrčen Belotti a sudí bez váhání odpískal pokutový kop. Sám postižený nabídnutou šanci neprováhal a přízemní střelou k tyči poslal Granatu do vedení.

Lazio mělo celý druhý poločas, aby s výsledkem něco udělalo a nakonec se mu podařilo srovnat po hodině hry. Za hranicí vápna se dostal ke střele Sergej Milinković-Savić a táhlou střelou pod břevno nedal Sirigovi žádnou šanci. Výstavní trefa srbského útočníka domácí nakopla a za chvíli mohl strhnout vedení na stranu Lazia znovu Savić nebo Luis Alberto, oba měli velké příležitosti, ale Granata nápor se štěstím ustála.

Šest minut před koncem mělo i Lazio velkou dávku štěstí, protože Strakošu zachránila po hlavičce branková konstrukce! Lazio si závěr zápasu hodně komplikovalo, jen o chvíli později uviděl červenou kartu Marušić, takže Turínu se naskytla krátká přesilovka. Opravdu krátká, protože hned o čtyři minuty později vyrovnal počty Souali Meité. Sudí Irrati vyloučil hostujícího hráče za nemístné poznámky na svojí osobu. Co je důležitější, že stav 1:1 už se do konce utkání nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net,

Komentáře (3)

Přidat komentář
Etika

těžký zápas pro Lazio,1:1...

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
Etika

díky, Torino nezklamalo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele