28. kolo
17.03.2019 15:00 CET
4 : 1
(4:0)

Reportáž

Lazio i bez Immobileho rozstřílelo Parmu 4:1

Fotbalisté římského Lazia ukázali proti Parmě svojí sílu a soupeře vymazali už po prvním poločase čtyřmi brankami. Kouč Simone Inzaghi se tak přesvědčil, že to jde i bez jeho nejlepšího střelce Cira Immobileho, který v tomto utkání vinou karet absentoval. První hvězdou zápasu se stal Luis Alberto, autor dvou branek a jedné asistence. Parma dokázala v závěru utkání už jen mírnit porážku na konečných 1:4.

Lazio potřebovalo Parmu nutně porazit, aby se udrželo ve hře o Ligu mistrů a už v prvním poločase předvedlo dost možná svůj nejlepší výkon sezony. Samotný začátek byl poněkud opatrný, Lazio se dostávalo do tempa pozvolna a dokonce to byli hosté, kdo se dožadoval odpískání pokutového kopu za údajný faul na Roberta Ingleseho. Sudí prosby Ducali nevyslyšel a pak už začali úřadovat výhradně Biancocelesti.

Ve 24. minutě se dostal do zakončení z úhlu Adam Marušić a balón na přední tyči skulinkou prošel za Sepeho záda. Brankář Parmy měl jednoznačně celou šanci kontrolovat. O chvíli později zahrál ve vápně rukou Iacoponi a Lazio během chvilky zvýšilo z pokutového na 2:0, suverénní penaltou se o to postaral Luis Alberto. Lazio bylo hodně při chuti, dvě slepené branky mu ještě zvýšily sebevědomí a pět minut před koncem prvního poločasu zvýšil už na 3:0 ranou z dvaceti metrů opět Luis Alberto. Utrpění Parmy tím zdaleka nekončilo, už v nastavení prvního poločasu předvedli během rohového kopu nacvičený signál Luis Alberto a skórující Senad Lulić - 4:0.

Druhý poločas byl pochopitelně tím prvním zásadně ovlivněn. Biancocelesti se tolik do útoku nehnali a víceméně už se jen soustředili na údržbu výsledku. Parma chtěla konečný výsledek alespoň zmírnit a to se jí podařilo deset minut před koncem. Patric předvedl při rozehrávce nepochopitelnou chybu a tu okamžitě ztrestal Mattia Sprocati. Šlo už jen o kosmetickou úpravu, Lazio nakonec stejně zvítězilo s konečným výsledkem 4:1.

Autor: Ondřej Linhart / gazzetta.it, football-italia.net,

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele