21. kolo
27.01.2019 20:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Juventus vydřel výhru nad Laziem a zvýšil svůj náskok na čele tabulky

Juventus už má na čele jedenáctibodový náskok, rozhodla o tom vydřená výhra na půdě Lazia. Stará dáma ve druhém poločase s Biancocelesti prohrávala, ale skóre dokázala otočit, když dvě minuty před koncem proměnil pokutový kop Cristiano Ronaldo. Lazio si porážku nezasloužilo, na Stadio Olimpico předvedlo velmi dobrý výkon, ovšem doplatilo na horší efektivitu.

Pro Lazio bylo utkání s Juventusem velkým svátkem a svého soupeře se rozhodně nezaleklo. Naopak Inzaghiho hoši hýřili v úvodu utkání aktivitou a místy Starou dámu výrazně přehrávali. Také co se týče šancí, byli o poznání nebezpečnější. První pozdrav směrem k Szczesnymu vyslal Correa, ale polský brankář balón bezpečně ztlumil.

Szczesnyho pak znovu zaměstnali Parolo i Immobile, žádná z možností se neujala. Juventus nebyl směrem dopředu vůbec nebezpečný a v prvním poločase se víceméně hledal. Před koncem první půle nejspíše přibyly na čele Massimiliana Allegriho vrásky, neboť ze hry musel kvůli zranění odstoupit stoper Bonucci. V tu chvíli tak utvořili stoperské duo nově příchozí Chiellini a Daniele Rugani. Druhý jmenovaný dobře zasáhl před brankovou čárou po ráně Cira Immobile. Oba celky tak šly do šaten za stavu 0:0.

Trenér Allegri rozhodně nemohl být s výkonem svého týmu spokojen, nicméně Juventus ani po obrátce aktivitou neoplýval. Naopak v 50. minutě pálil těsně vedle Luis Alberto a až poté se do hry začal více zapojovat Juventus. Paradoxně ale v 59. minutě inkasoval. Rohový kop Luise Alberta si do vlastní sítě srazil Emre Can.

Obrovskou radost na Olympijském stadionu mohl ještě umocnit Ciro Immobile. V 65. minutě měl na kopačce druhý gól, ale branku zblízka trestuhodně netrefil a toho později musel litovat. Kdyby Lazio odskočilo na rozdíl dvou branek, kdo ví, zdali by utkání už nedotáhlo do vítězného konce.

Juventus se po selhání Immobileho probral a čtvrthodiny před koncem dokázal vlastně z první výraznější šance vyrovnat. Bernardeschi pronikl po pravé straně do šestnáctky a přihrávkou namazal Dybalovi, kterého ještě vychytal Strakoša, naštěstí pro Juve byl s pohotovou dorážkou připraven Joao Cancelo - 1:1. Vyrovnání bylo pro Lazio velice kruté, ale to ještě zdaleka nebylo všechno. Juve se v závěru přeci jenom zlepšilo a dvě minuty před koncem zasadilo domácím nepříjemný úder. Cancela v šestnáctce fauloval vracející se Senad Lulić a sudí Marco Guida odpískal pro Juventus pokutový kop. Cristiano Ronaldo si nabídnutou šanci nechal ujít a proměněnou penaltou rozhodl o vítězství Juventusu 2:1.

Juventus pokračuje v suverénní jízdě a na čele tabulky má už jedenáctibodový náskok, naopak Lazio si komplikuje boj o čtvrté místo a po tomto kole padá na osmé místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
PePiG7

0-2 2xCR7

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele