8. kolo
07.10.2018 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SS Lazio - ACF Fiorentina 1:0

Fiorentina jede z Říma bez bodů, o což se postaral Ciro Immobile. Kanonýr v domácích barvách se stal jediným úspěšným střelcem utkání, zatímco Fialky zahazovaly každou větší šanci.

Lazio doufalo, že se ze dvou porážek oklepe co nejdřív a začne znovu sbírat body. K tomu mu mělo pomoci utkání s Fiorentinou, kterou hostilo na Olympijském stadionu. Do Říma ale přijel soupeř s velkými ambicemi a navíc tým, který je ve formě. Domácí trenér Inzaghi udělal několik změn oproti tradiční sestavě a do hry nasadil Caiceda po bok s Immobilem.

Hostující stratég Stefano Pioli nasadil rychlý trident nahánějící strach. Brankáře Strakoshu měli zlobit Simeone, Pjaca a Chiesa. První branku ale mohlo vsítit Lazio. Zkušený záložník Marco Parolo se už v 1. minutě dostal k balonu u vápna a měl dostatek času na to, aby vypálil. Jeho rána ale zamířila těsně vedle tyče!

Římané byli mnohem aktivnějším týmem a míč se od jejich kopaček zase tak často nevzdaloval. Brankář Alban Lafont se proto dostával do mnoha nebezpečných situací. Ve 12. minutě musel rychle z brány, aby vyboxoval ostrý centr. Fiorentina se rovněž několikrát dokázala dostat do území kolem vápna Lazia, ale nikdy z toho nebyla závažnější situace. Bránu Fialek naopak ohrozil pohotový útočník Felipe Caicedo, který hlavičkoval v záklonu těsně mimo!

Ve 27. minutě vyrobil obrovskou hrubku obránce Wallace, který v roli posledního obránce Lazia míč od brankáře Strakoshy poslal jen před sebe přímo na kopačku Giovanniho Simeoneho! Ten však zakončoval sám, i když měl vedle sebe Pjacu s Chiesou. Napálil pouze brankáře Strakoshu, který odčinil chybu spoluhráče a míč vyrazil!

V posledních minutách první půle se toho moc nedělo a ke slovu se dostával důraz. Ten musel sudí Orsato častokrát krotit jen za pomoci žlutých karet. Deset minut před koncem první půle už se diváci dočkali. A radovali se Biancocelesti, neboť Stefan Radu prodloužil rohový kop na zadní tyč, kde byl připraven kanonýr Ciro Immobile. Proti jeho zakončení neměl Lafont nárok - 1:0.

Giovanni Simeone se snažil zakončit poté, co mu spoluhráč sklepl míč uvnitř šestnáctky, jenže mladý Argentinec nezakončil podle svých představ. Ve druhé půli provedli oba trenéři několik změn a do hry se dostali Edimilson Fernandes s Correou. Deset minut poté se do šance dostal Valentin Eysseric, který uvnitř vápna pálil velmi dobře, jenže Strakosha se blýskl parádním zákrokem.

Dvacet minut před koncem utkání natáhl ke střele z větší vzdálenosti Marko Pjaca a rána ve vzduchu trochu zaplavala. Přece si s ní však dokázal Strakosha poradit. A když v 90. minutě v obrovské šanci selhal Federico Chiesa volíc nahrávku místo střely, bylo rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele