28. kolo
16.03.2019 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

SPAL zaskočil Římany a vyhrál

Domácí SPAL překvapil a poradil si s římským AS. Stačily mu k tomu branky Farese a Petagny, na které dokázali Vlci reagovat jen trefou Perottiho z penalty. Ta ale na body nestačila a překvapivou výhru slavil outsider SPAL.

O favoritovi tohoto utkání nemohlo být sporu, byli jím Římané. Ti nastoupili ve Ferraře s trochu nezvyklým rozestavením 4-4-2, které v Itálii prosazují trenéři přicházející z anglické Premier League. V dresu hostí jsme našli Kluiverta, Džeka, Schicka, Cristanteho nebo Fazia s Jesusem a Karsdorpem.

Domácí SPAL nastoupil hodně motivovaný a dobře věděl, že mu jde o záchranu. Dres si od prvních momentů navlékli hráči jako Bonifazi, Kurtić, Fares, Petagna, Antenucci nebo Viviano. Zkušený brankář čekal hodně atraktivní utkání s množstvím práce a hosté z Věčného města se snažili ho nezklamat. Po nákopu hostí musel míč uklízet Vicari a dokázal to jen za žlutou kartu po faulu na Schicka.

Ani domácí ale nezůstali pozadu a brankáře Robina Olsena vyzkoušel tvrdou ranou Cionek. Následně se doprostřed brány trefil také Fares, který zakončoval standardní situaci domácích. SPAL držel míč mnohem častěji než hosté z Věčného města, jenže mu chyběla větší produktivita.

To se mu povedlo až ve 22. minutě. Thiago Cionek dostal na pravé straně hřiště hodně prostoru a využil ho k parádnímu centru. Ten si v pokutovém území našel naprosto neobsazený Mohamed Fares, který nasměroval svoji hlavičku přesně pod břevno ke vzdálenější tyči a brankář Olsen opět nebyl u tyče včas - 1:0.

Na opačné straně promarnil obrovskou šanci Patrik Schick, který se vyšrouboval do vzduchu a hlavičkoval po skvělém centru příliš nad bránu! Útočníci AS se zdáli hodně odříznutí od zbytku týmu, což bylo zapříčiněno perfektní obrannou prací domácího SPALu. Vlci naopak působili hodně bezbranným dojmem, což nezlepšila ani rána El Shaarawyho z konce první půle.

Do té druhé vstoupilo římské AS mnohem lépe. Z velké části za to mohli střídající hráči Zaniolo s Perottim, kteří vnesli do hry oživení. Obránce Thiago Cionek fauloval v 52. minutě pronikajícího Edina Džeka a střídající Argentinec Diego Perotti nařízenou penaltu bezpečně proměnil - 1:1.

Penalty se ale dočkali i domácí a to hned vzápětí. Pronikající Andrea Petagna upadl ve vápně po miniaturním souboji s Jesusem a sudí Rocchi pískal pokutový kop. K ní se postavil Andrea Petagna a z Olsena opět udělal stojící figurínu - 2:1 pro domácí.

Thiago Cionek byl kousek od vstřelené uklidňující branky, neboť se dostal k hlavičce v pravou chvíli. Jenže z dobré situace nastřelil jen břevno Olsenovy brány! I to ale SPALu stačilo na nečekané body proti Římu, který fatálně selhal. Hosté nedokázali využít ani nastavení šesti minut.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
ttopi

AS musí vyhrát, jestli chce hrát příští rok LM. Schick dá branku. 1:3.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele