25. kolo
24.02.2019 18:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Neapol s Parmou neměla slitování a dala jí čtyři góly

Neapol rozemlela domácí Parmu a nedala jí v podstatě žádnou šanci uspět. Nejenže neinkasovala ani jednu branku, ale sama naopak vstřelila čtyři. O polovinu z nich se postaral vytáhlý kanonýr Neapole Arkadiusz Milik, k němuž se přidali ještě Zieliński s Ounasem.

Parma se doma těšila na hodně atraktivní duel s Neapolí, v němž hrála o hodně. Musela si dávat pozor zejména na hráče jako Milik, Mertens nebo Allan s Ruízem, kteří představovali asi největší hrozbu pro brankáře Sepeho. Ten měl po ruce Kucku, Biabianyho, Ingleseho nebo Alvese s Machínem.

První zajímavější akci Neapole táhl José María Callejón, který se dokonce dostal v sedmé minutě až do zakončení. To se mu ale nepovedlo a přesnost nebyla jeho silnou stránkou. I Parma má hodně rychlá křídla, která se snadno dostávala do šancí. Zejména pak rychlík Gervinho zlobil poměrně hodně hostující obranu a jeho ránu ve dvanácté minutě musela hasit obrana Neapole až na poslední chvíli.

Neapol působila lepším dojmem a v 19. minutě se mohli její fanoušci radovat z první branky utkání. Obránce Elseid Hysaj si naběhl před vápno a šajtlí prostrčil míč na nabíhajícího Piotra Zielińskiho. Tomu už nedělalo žádný problém poslat míč mimo Sepeho dosah - 1:0.

Sepe se musel mít pořád na pozoru a například rána Josého Maríi Callejóna mu určitě neudělala dobře. Mířila totiž jen těsně nad bránu! Mnohem lépe se trefil Arkadiusz Milik. Ten byl nejprve faulován před vápnem Parmy a dostal od rozhodčího šanci na standardní situaci. S ní naložil nádherně, protože poslal míč pod nadskakujícími hráči přesně k tyči!

Konec první půle nabídl ještě šanci Zielińskiho, který zakončil rychlou akci hostí střelou na vzdálenější tyč, jež jen těsně minul. Parma měla před soupeřem až přílišný respekt, což se snažila ve druhé půli změnit. Postarat se o to mohl Bruno Alves, který byl ve vápně faulován Kévinem Malcuitem. Sudí sice nejprve rozjásal domácí tribuny odpískáním penalty, kterou však vzápětí po poradě s videorozhodčím odvolal!

To se samozřejmě Parmě vůbec nelíbilo, ale nemohla s tím nic dělat. Takže se jen znovu poctivě vrhla do útoku. Po hodině hry pálil výtečně Gervinho, který donutil pohotovou ranou Mereta k ještě lepšímu zákroku. Gervinho byl hodně aktivní a ještě několikrát upadl ve vápně, jenže sudí jeho snahy o penaltu ignoroval.

Góly ale ještě padly. Nejprve domácí obránci vyrobili hrubku a namazali Arekovi Milikovi. Mladý Polák si přehodil míč na silnější nohu a míč poslal mimo dosah stojícího Sepeho. Osm minut před koncem pak ještě střídající Adam Ounas zakončil rychlou a kombinačně pohlednou akci Neapole střelou přes Sepeho, čímž završil kanonádu Partenopei.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
FC Parma

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele