3. kolo
01.09.2018 20:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Parma Calcio - Juventus FC 1:2

Juventus i ve třetím ligovém zápase získal všechny body, když těsným rozdílem uspěl proti Parmě. Stará dáma byla po většinu zápasu dominujícím celkem a tři body brala zaslouženě. Po hodině hry se o to postaral Blaise Matuidi. Už před ním skórovali Mario Mandžukič a za domácí Gervinho.

Úvod zápasu vyšel Juventusu na jedničku. Stačily totiž pouhé tři minuty, aby obrana Parmy nedokázala zareagovat na Cuadradův centr a Mario Mandžukič si zblízka s brankářem Sepem poradil. Pokud si domácí trenér něco nepřál, pak rychle inkasovaný gól.

Ale Ducali se nesložili, i když tlak Juventusu nadále trval. Cristiano Ronaldo dál čekal na svůj premiérový gól, ale šance měl. Po jedné z nich pálil vedle a o chvíli později zase hlavičkoval těsně nad. Parma bránila v hlubokém bloku, ale pokud vystrčila růžky, stálo to za to. Po půlhodině hry si tentokrát neporadila s centrem obrana Staré dámy, načež Gervinho uklízel do branky tečovaný míč Ingleseho. Juventus chtěl ještě do šaten vedení zpátky, znovu se nastěhoval před Sepeho branku, ovšem gólu se nedočkal. Naopak, mohl inkasovat, ale rychlý kontr nezakončil Rigoni ideálně a Szczesny jeho pokus kryl.

Parma držela po prvním poločase velmi nadějný výsledek, avšak aby ho udržela, čekalo jí ještě spousty práce. Tím spíš, že Juventus i po přestávce stupňoval svůj tlak. A dočkal se v 59. minutě. Alex Sandro rozehrál akci, kterou krásnou patičkou posunul Mandžukič na Blaise Matuidiho a francouzský záložník tvrdou střelou pod břevno nedal Sepemu nárok.

Allegriho svěřenci pak v tlaku polevili a Parma začala nepříjemně kousat. Do závěrečného náporu se ale nedostala. Juventus si těsné vedení na Ennio Tardini pohlídal a dle očekávání zvítězil Znovu to však bylo bez gólového příspěvku Cristiana Ronalda.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ronaldo 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele