29. kolo
30.03.2019 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Kean opět udeřil, tentokrát jeho gól porazil Empoli

Juventus se až překvapivě nadřel na zdánlivě povinnou výhru proti Empoli. Toskánský celek dokázal s favoritem bránit bezbrankovou remízu celých 70 minut. Pak ale vtrhl na hřiště mladičký talent Moise Kean, kterému na rozhodnutí stačily pouhé tři minuty.

Podle předzápasových prognóz neměl mít Juventus s Empoli žádný problém a chtěl nechat daleko za sebou poslední ligový neúspěch z utkání s Janovem. To se mu ale moc nedařilo. Možná to bylo absencí portugalské hvězdy Cristiana Ronalda, že jeho hra postrádala kvalitu i větší efektivitu.

Opět jsme se dočkali spíše loudavého projevu s náznaky myšlení, že "Empoli přece porazíme." V deváté minutě se málem prosadil Diego Farías, který se po skvělé kombinaci hostí perfektně uvolnil. Stínoval ho ale stoper Rugani, který mu nedovolil pořádně zakončit. Empoli dokonce v úvodu utkání svého soupeře a jasného favorita přehrávalo.

Juve se probouzelo až po půlhodině hry, samozřejmě nijak závratně. Domácí se spoléhali spíše na centrované míče, které ale také neměly svůj význam. Po dalším centru mohl hlavičkovat Mandžukić, který ale mířil mimo. Empoli kombinovalo bez větších potíží a drželo míč na polovině svého soka. Konec první půle mnoho zajímavého nenabídl a do kabin odcházeli v mnohem lepší náladě hosté.

Empoli se nehodlalo zatáhnout a když mělo míč pod kontrolou, chtělo vymýšlet jednoduché cesty ke skórování. Juventus se místo Ronalda spoléhal na dvojici Mandžukić-Bernardeschi, avšak prve zmíněný hráč nebyl prakticky vůbec vidět. Bernardeschi se rázně připomněl ve 48. minutě, když napálil tvrdou ranou míč do míst, kam musel letět brankář Dragowski. Mladý polský strážce brány si ale poradil a balon vytěsnil mimo.

Stejný duel se odehrál také v 50. minutě, kdy se italský reprezentant a někdejší tahoun toskánského rivala Empoli, Fiorentiny, dostal k další pohotové ráně. Ve výskoku ale mířil nad bránu a ještě se po ošklivém pádu zranil. Juventus se dostává jen k nepřesnému zakončení, které do zámezí vyslal obránce Sandro. K nepřesné hlavičce se dostal Blaise Matuidi, který v dobré poloze zakončoval mimo tři tyče.

Federico Bernardeschi to později opět zkoušel volejem, ale ani tentokrát se mezi tři tyče netrefil. Pak to Juve zkoušelo standardní situací, když po přímém kopu přišla hlavička Chielliniho, ale ani ta nemířila do branky mladíka Dragowskiho.

Rozhodující moment nastal v minutě 69., kdy Allegri ukázal na náhradníka Moiseho Keana. Obrovský talent italského fotbalu nakonec rozhodl. Vlétl totiž na hřiště a po pouhých třech minutách skóroval! Mario Mandžukić posunul míč hlavou na mladého kolegu a Dragowski už nestihl zareagovat - 1:0 pro Juve! Od té doby se Empoli ještě několikrát snažilo dostat soupeře pod tlak, jenže Juventus si vedení velmi zkušeně pohlídal a slaví tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Povinné 3 body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele