24. kolo
17.02.2019 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Janov doma otočil utkání s nevýrazným Laziem

Lazio sice nad domácím Janovem vedlo díky brance Badelje, jenže ani to mu nestačilo na body. Námořníci nejprve srovnali díky brance Sanabrii a v nastaveném čase dokonali obrat díky trefě obránce Criscita.

V Janově není zrovna snadné hrát a v poslední době se tam mnoha týmům nedaří. Práce Cesareho Prandelliho je zkrátka vidět a ani změny na postu snajpra zatím Janov moc neoslabily. Vítanou posilou pro Lazio byl kanonýr Ciro Immobile, který se vrátil do sestavy od první minuty a měl být esem v rukávu trenéra Inzaghiho.

Ze začátku bylo jasně vidět, že Lazio to s Janovem nebude mít v žádném případě snadné. Hráči Grifů velmi dobře a obětavě napadali rozehrávku Lazia, což hostům dělalo značné potíže. A zejména dvojice Kouamé - Sanabria ukazovala, že i vepředu má Janov jistou kvalitu. Když už Lazio překonalo obranu Janova, zasáhl spolehlivě mladý brankář Radu, který se zařadil k oporám týmu.

Plné ruce práce měl i zkušenější brankář Thomas Strakosha, který musel po třiceti odehraných minutách odrážet ránu Tonnyho Sanabrii. Mladý produkt barcelonské akademie si naběhl na kraj vápna, obešel prvního protivníka a napálil míč směrem Strakoshovým.

Následně se Laziu povedl rychlý kontr, na jehož konci byl útočník Correa. Ten sice sprintoval v podstatě sám na brankáře Radua, jenže na něj si nepřišel a nedokázal ho obstřelit. Přesto se jako první radovali právě fanoušci Biancocelesti. Ve 44. minutě se už asi domácí viděli v šatně, což Lazio potrestalo. Ciro Immobile si narazil míč s Milanem Badeljem a chorvatský záložník se dostal do vápna. Pak mu zbývalo už jen střelu dobře umístit - 1:0.

I po změně stran jsme viděli atraktivní utkání a snahu obou soupeřů získat vedení na svou stranu. Blízko k tomu měl například Joaquín Correa, který se po pěkné kombinaci ocitl úplně sám před brankou. Jenže Radu je pro Janov jistotou a dnes to znovu potvrzoval.

Po hodině hry tempo trochu zrychlilo a mohli za to především domácí, kteří tvořili hru a neustále kontrolovali balon. Ten však mohl skončit v jejich síti, když výstavní ránu Badelje zastavilo břevno! Laziu se dvacet minut před koncem zranil stoper Radu a tím začaly potíže Inzaghiho týmu.

Nejprve se v 75. minutě povedlo Janovu srovnat. Po centru z rohového kopu se míč po hlavičce Leivy dostal k Tonnymu Sanabriovi, který si balon zpracoval a dloubnul jej za záda brankáře Strakoshy.

Janov se díky tomu mohl koncentrovat na útočení ještě víc, protože Lazio nevypadalo soustředěně. Mimo hlavičkoval Bessa, ale ve třetí minutě nastavení Janov dokonal obrat. Centr do vápna byl sražen na hranici vápna k Domenicovi Criscitovi, který se s ničím nepáral a nádhernou dělovkou poslal míč k tyči!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele