15. kolo
09.12.2018 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Janov v oslabení ubránil remízu se SPALem

SPAL veze z Janova jen bod a moc rád za něj asi nebude. Měl určitě na víc, zvláště po brzkém vyloučení domácího obránce Domenica Criscita. I přes velký tlak v závěru ale druhou branku nepřidal.

Trenér Cesare Prandelli měl před sebou první utkání na lavičce Janova poté, co vystřídal Ivana Juriće. A rozhodl se hrát hodně aktivně. Opíral se především o tříčlennou obranu a útočnou dvojici Piątek - Kouamé. Grifové od prvních minut hráli velmi dobře a kontrolovali hru rychlým přechodem do útoku. Brankář Gomis v bráně SPALu musel řešit několik ošemetných situací pomocí vybíhaní.

V 11. minutě si však domácí případné tři body sami hodně zkomplikovali. Domácí veterán Domenico Criscito totiž surově nakopl ve středu hřiště Schiattarellu, za což mu sudí ihned ukázal červenou kartu! A SPAL svou šanci dokonale využil. O pouhé čtyři minuty později totiž SPAL zahrával volný přímý kop, který ve vápně prodloužil Felipe. Na zadní tyči jej ještě doskočil Andrea Petagna a hosté vedli!

Janov protestoval zvláště poté, co Sandra ve vápně fauloval Fares, leč sudí zůstal neoblomný. Penalty se diváci v Janově dočkali až ve 38. minutě. Při pokusu zakončit byl ve vápně stažen k zemi Romero a i když sudí nejprve nepískal, po konzultaci s videem změnil názor. Míč si postavil domácí kanonýr Krzysztof Piątek a zvládl svou roli na jedničku - 1:1.

Ještě před koncem první půle hosté málem znovu vedli, ale tentokrát brankáře Radua zachránila tyč! Janov celkově v obraně nepůsobil zrovna jistým dojmem a v nastavení se ještě rána Antenucciho odrazila k Petagnovi. Jeho hlavička však skončila na břevnu!

SPAL byl aktivnějším týmem i po změně stran. Schiattarella předvedl skvělou individuální záležitost a prokličkoval mezi dvěma stopery. Jeho následná rána ale Radua z míry nevyvedla. Z levé strany pak přilétl centr na Antenucciho, jehož hlavičku mladík Radu opět chytil. A když se po povedeném ataku neprosadil ani Kouamé, jehož ránu vyrazil Gomis, bylo o remíze rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Noi siamo Grifoni !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele