29. kolo
31.03.2019 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Inter doma padl s Laziem, jedinou branku vstřelil Milinković-Savić

Lazio Řím dokázalo vyloupit stadion Giuseppe Meazzy a získat veledůležité tři body, které ho přibližují čtvrtému místu. Inter měl sice dobrý začátek, ale po inkasované brance z kopačky Sergeje Milinkoviće-Saviće vypadl z tempa a vyrovnat už do konce zápasu nedokázal.

V Miláně šlo o přímý souboj o Ligu mistrů. Inter sice drží třetí místo, ale situace je kolem pozic zaručujících milionářskou soutěž pořádně vyrovnaná. Zároveň šlo ze strany Lazia o vyřizování starých účtů, byl to totiž právě Inter Milán, který v přímém souboji v minulé sezoně Laziu překazil radost z případného zisku čtvrtého místa. A Lazio se pomstilo dokonale.

Inter přitom vstoupil do utkání hodně aktivně a před Strakoshou bylo v první desetiminutovce pořádně horko, zvláště po rohovém kopu, který musel na přední tyči hostující brankář vyrážet. Tím nebezpečí neuhaslo a před Milanem Škriniarem zívala prázdná branka, slovenský bek ale trestuhodně přestřelil. Nerazzurri měli v úvodu velký nápor, Lazio ho ale přežilo a ze své první akce nekompromisně udeřilo. Lahůdkový centr na zadní tyč předvedl Luis Alberto a Sergej Milinković-Savić hlavou překonal Samira Handanoviče.

Spallettiho svěřenci se přes dobrý začátek dostali do problémů a inkasovaná branka se i podepsala pod jejich další výkon. Inter už najednou nebyl tolik aktivní. Lazio muselo už v prvním poločase sáhnout ke střídání a zraněného Correau nahradil Caicedo.

Lazio mělo ve 42. minutě velkou příležitost na zdvojnásobení vedení, ovšem Bastos hlavičkoval jen do Handanoviče. V útoku Interu se místo zraněného Lautara Martíneze a nepovolaného Icardiho objevil bývalý hráč Biancocelesti Baldé Keita, ale ani on před koncem poločasu na přední tyči neprostřelil Strakoshu. Ve druhé minutě nastavení musel opět zasahovat brankář Interu, tentokrát po technické ráně Luise Alberta.

Hosté byli o po změně stran mnohem nebezpečnější a Inter naopak působil dost bezradným dojmem. Stadio Giuseppe Meazzy pak sledovalo další možnosti Lazia. Nejprve se Caicedo zbavil Škriniara ale před Handanovičem neuspěl, stejně jako kanonýr Immobile. Postupem času se římský celek čím dál více uchyloval k defenzívě a vlastně ubránit útočné snažení Interu pro něho nebyl problém. Nerazzurri sice byli častěji na balónu, ale do konce utkání už si žádnou velkou šanci nevypracovali. Lazio tak oplatilo Interu nepříjemnou porážku z loňské sezony a z Milána si odváží všechny body. Zároveň platí, že se Biancocelesti přiblížili čtvrtému místu, které znamená Ligu mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele