38. kolo
26.05.2019 20:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Inter v dramatickém utkání porazil Empoli a zahraje si Ligu mistrů, Empoli sestupuje

Inter s Ligou mistrů hazardoval, nakonec ale dramatický závěr utkání s Empoli zvládl a milionářskou soutěž si zahraje po druhé v řadě. Výsledek 2:1 ze stadionu Giuseppe Meazzy sice rozradostnil Nerazzurri, ovšem hostující tým tím nasměroval do Serie B. Empoli přitom mělo spoustu šancí a dokonce přežilo pokutový kop soupeře, který neproměnil Mauro Icardi.

Nic jiného, než vítězství Inter nebral. Tři body potřeboval, aby se nemusel ohlížet na výsledky Atalanty respektive Milána, ale doma ho čekal soupeř, který měl o co hrát. Empoli potřebovalo na stadionu Giuseppe Meazzy alespoň bodovat, protože jenom to by ho udrželo v Serii A.

Byly to nervy, Inter musel o Ligu mistrů bojovat až do závěrečných sekund, ale situace nakonec i s velkou dávkou štěstí zvládl. Do utkání přitom vstoupil dobře a po deseti minutách musel Perišičovu ránu vyrážet Dragowski. Kolem třicáté minuty měli domácí další dvě gólovky, které zneškodnil opět výtečný brankář Dragowski. Nejprve zlikvidoval střelu Brožoviće a po něm vyrazil nebezpečnou hlavičku De Vrije. Empoli nevyužité příležitosti domácích mohlo potrestat, po Faríasově lehkém posunutí se před Handanovićem ocitl Caputo a i domácí brankář se skvělým zákrokem nenechal zahanbit.

Interu průběžný výsledek 0:0 nevyhovoval, neboť AC na hřišti Spalu vedlo a postupem času otočila výsledek ve svůj prospěch i Atalanta Bergamo. Příznivci Nerazzurri si museli na gólový počin počkat až do druhého poločasu. Kouč Luciano Spalletti poslal na hřiště Baldého Keitu a ten po pouhých sedmi minutách na hřišti vstřelil vedoucí gól. Střídající útočník si navedl balón ke střele a křižnou ranou k tyči nedal Dragowskimu šanci. O chvíli později měl Inter obrovskou možnost zvýšit vedení, po kontaktu Dragowskiho s Icardim nařídil sudí Banti pokutový kop, jenomže sám postižený Argentinec ho nedokázal proměnit. Dragowski vystihl směr a ještě udržel naděje Empoli na záchranu.

To dodalo hostujícímu celku kuráž a zanedouho se Inter ocitl pod tlakem. Farías nejprve zblízka nepřekonal Handanoviče, ale čtrnáct minut před koncem šokoval San Siro Hamed Traoré, který se na zadní tyči zjevil úplně sám a přihrávku Ucana neměl problém poslat do odkryté branky. Skvělá zpráva nejen pro Empoli, ale také pro AC Milán. Nicméně tato radost dlouho netrvala.

V 82. minutě Matías Vecíno pálil do tyče a dorážející Radja Nainggolan vrátil Interu důležité vedení. San Siro si mohlo znovu oddechnout, ovšem stále ještě nebyl konec. V posledních minutách zápasu si příznivci Nerazzurri a koneckonců i Empoli prožili své a Inter s Ligou mistrů doslova hazardoval. V 90. minutě si srazil Ucanovu přihrávku do břevna D'Ambrosio a ve druhé minutě nastavení zastavil ve stoprocentní šanci Ucana až výtečným zákrokem Samir Handanović. Slovinský brankář se pak musel činit ještě jednou, když vychytal v závěrečném náporu hlavičku Francesca Caputa. To už hráli domácí bez vyloučeného Baldého Keity a ještě je potřeba zmínit, že Interu nebyl uznán gól na 3:1. Empoli bylo blízko záchraně, ale tolik potřebné štěstí nakonec stálo na straně domácího týmu. Inter Milán si i v příští sezoně zahraje Ligu mistrů, zatímco Empoli po roce strávené v nejvyšší soutěži opět sestupuje.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
cink

Ty vole mě jebne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele