25. kolo
23.02.2019 20:30 CET
2 : 3
(1:2)
Stadión:
 

Reportáž

Džeko dvěma góly zachránil blamáž ve Frosinone

AS Řím jen s obrovským štěstím odvrátilo blamáž, kterou málem utrpělo ve Frosinone. To se nedočkalo zatím ani jednoho vítězství na domácí půdě, o což se postaral především hostující kanonýr Edin Džeko.

Římané nastoupili proti jasnému outsiderovi, se kterým podle papírových předpokladů neměli mít žádné potíže. Do hry se od prvních minut dostala esa jako Džeko, Manolas, Kolarov nebo De Rossi s Perottim. Nechyběli ani Marcano s El Shaarawym, kteří měli dělat potíže Sportiellovi, Cianimu, Vivianimu, Salamonovi nebo Cassatovi.

Od prvních minut domácí ukazovali, že se nehodlají třást před slavnějším a nesporně kvalitnějším týmem. A ukázali to celkem razantním způsobem, protože Frosinone se už v páté minutě dočkalo překvapující branky! Zkušený záložník Steven N'Zonzi totiž nahrál přímo soupeři, kterým byl Camillo Ciano. Ten se rozhodl pro tvrdou ránu, kterou si brankář Robin Olsen nešťastně srazil do vlastní brány!

Frosinone vedlo a AS stále nechápalo, co se stalo. O šest minut později navíc AS málem dostalo další branku a opět od Ciana. Po Salamonově centru se totiž Ciano objevil naprosto osamocen v pokutovém území, jenže v obrovské šanci přestřelil. Na opačné straně o sobě dal vědět Stephan El Shaarawy, který v této sezoně táhne Giallorossi. Jeho hlavičku ale Sportiello perfektně poslal nad břevno.

Dlouho se Římanům nedařilo překonat obranu Frosinone a v ofenzivě působili hodně bezradně. Až po třiceti minutách se ukázal Edin Džeko, který se ve vápně dostal před zmateného obránce domácích Goldanigu. Pak už mu zbývalo jen přesně zamířit a to udělal bosenský veterán naprosto parádně - 1:1.

To ale nebylo všechno, protože Římané uštědřili domácím další ránu jen o minutu později. Byl to mimo jiné nejrychlejší obrat Říma od roku 2012. Edin Džeko roztáhl při protiútoku hru na Stephana El Shaarawyho, který vyzkoušel Sportiella technickou ranou. Zkušený brankář však pouze vyrazil míč k dobíhajícímu Lorenzu Pellegrinimu, který v pohodě dostal míč do sítě!

Ještě v rámci první půle se do šance dostával opět Ciani a jeho ránu musel s potížemi vyrážet Robin Olsen.

Druhá půle začala poměrně ostýchavě a mnoho šancí jsme neviděli. Po hodině hry se pokusil vypálit Viviani, někdejší kapitán římské juniorky. Jeho rána ale mířila těsně nad břevno, takže pro Olsena nebyla tato rána problémem.

Do hry se posléze dostal Andrea Pinamonti a začal hodně zlobit římskou obranu. V 68. minutě, pouhou minutu po svém střídání, si na Zampanův centr před branku naběhl právě Pinamonti, který však nastřelil z voleje pouze obránce Davideho Santona.

Deset minut před koncem se stadion ve Frosinone málem zbortil, protože Andrea Pinamonti s Camillem Cianem podnikli rychlý brejk a v pokutovém území parádně vyšachovali tři bránící zadáky hostí. Pinamonti už pak jen dobře zamířil - 2:2. Fotbal byl ale dnes pro nováčka ligy trochu krutý, neboť ve čtvrté minutě nastavení si na centr El Shaarawyho naběhl Džeko a dokázal dopravit míč do sítě.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ASŘ venku již 5 kol. Kdo mě sleduje, ví o čem je řeč .

Reagovat
smazaný uživatel

Již 6. Bude ještě pár výzev pro book , jsem zvědav jak si s tím poradí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele