15. kolo
09.12.2018 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Empoli vyšlo ze záchranářského zápasu lépe, Boloňu porazilo 2:1

Filippo Inzaghi má další problém. Boloňa prohrála i důležitý záchranářský souboj s Empoli a ještě více prohloubila svojí krizi. Severoitalský celek už klesl na sestupové osmnácté místo. Utkání rozhodl ve prospěch Azzurri deset minut před koncem La Gumina. Českého fanouška může těšit fakt, že celé utkání za Boloňu odehrál Ladislav Krejčí.

Empoli zvítězilo 2:1 a posunulo se v tabulce na čtrnáctou pozici, naopak Boloňa si výrazně pohoršila a je velmi pravděpodobné, že do dalšího zápasu už ji povede jiný trenér.

První poločas důležitého klání nabídl hned několik příležitostí na obou stranách a diváci na stadionu Carla Castellaniho se rozhodně nenudili. V 11.minutě se měnilo skóre poprvé a to ve prospěch domácího celku. Ofenzíva Empoli pobavila místní publikum nápaditou akci s krásnou La Gumivovo přihrávkou a přesnou koncovkou Francesca Caputa. Boloňa přispěchala s odpovědí, ale Palacio po dobrém centru netrefil zařízení. Po půlhodině hry dokázalo Empoli vstřelit i druhou branku, ovšem Traoré stál v době dorážky v ofsajdu, takže gól nemohl a ani nebyl uznán. Ke změně skóre nakonec přeci jenom došlo, ale na druhé straně. Palacio se štěstím prošel mezi bránícími hráči a přihrávkou před branku nabídl vyrovnání neomylnému Polimu. V nastavení si ještě domácí zkoušeli vymodlit pokutový kop, ale videotechnologie nakonec přestupek proti pravidlům neodhalila.

Empoli bylo o něco aktivnější a to platilo i po změně stran. Po hodině hry hlavičkoval těsně vedle Caputo a totéž platilo i v 70.minutě o střele Veseliho, tedy opět těsně vedle. Boloňa se v podstatě jenom bránila a deset minut před koncem za to byla potrestána. Zajcovi v pádu vůbec nesedla střela, nicméně balón došel až k La Guminovi, který už měl snadnou úlohu a zblízka střelou do prázdné branky utkání rozhodl. V nastavení ještě mohl zařídit dělbu bodu Danilo, ale výtečný zákrok proti němu předvedl brankář Provedel.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele