13. kolo
25.11.2018 15:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Empoli FC - Atalanta Bergamo 3:2

V Toskánsku se urodil jeden hodně zajímavý výsledek. V dalším překvapení 13. kola Serie A totiž domácí Empoli dokázalo porazit Atalantu! A to dokonce přes to, že tým z Bergama vedl už o dvě branky! Zápas hodně ovlivnilo také vyloučení hostujícího Iličiće, po němž Empoli vstřelilo vedoucí branku.

Tak tohle čekal asi málokdo. Empoli letos má velké potíže se sbíráním bodů a dokonce už to odnesl trenér Andreazzoli. Atalanta Bergamo sice začátek ligového kalendáře tak trochu prospala, ale v posledních týdnech zase šlape naplno. Přesto dnes kapitulovala. Viděli jsme červenou kartu, hodně emocí, pět branek a jeden velký obrat.

Empoli se svého soupeře nezaleklo a z jeho přístupu bylo vidět, že chce maximálně využívat nevelikého počtu šancí, které mu kvalitnější a zkušenější soupeř dopřeje. Už v 9. minutě mohli jít domácí do těsného vedení. Etrit Berisha reflexivně vyrazil zakončení z bezprostřední blízkosti. Z dorážkou si zase poradili obránci Atalanty, kteří dostali míč daleko od brány. Empoli hrálo hodně jednoduše a rychle, takže Atalantě dělalo problémy vytvořit si souvislý tlak.

Po individuální šanci Radeho Kruniće se balon dostal ke Caputovi, který mířil nad bránu. Vzápětí se už hosté konečně prosadili. Po centru z pravé strany se míč odrazil přímo na kopačku dobíhajícího Rema Freulera, který už neměl mnoho práce a poslal balon do sítě!

Jen o tři minuty později ale domácí dostali šanci srovnat. Caputo totiž hlavičkou poslal balon do ruky obránce Masiella a sudí po poradě s videem nařídil pokutový kop! K němu se postavil aktivní útočník Francesco Caputo, jenže penaltu zahodil a neproměnil! A mrzelo ho to dvojnásobně, protože následně se z rychlého brejku Atalanty po centru na zadní tyč prosadil Hans Hateboer - 2:0.

Empoli se ale nevzdalo a ve 43. minutě dalo alespoň kontaktní branku. Berat Djimsiti sice dokázal blokovat centr z pravé strany, ale míč se dostal přímo na kopačku Antonia La Guminy a ten se nemýlil. Po změně stran Atalanta přidala a další velmi zajímavý projektil z kopaček vypustil Alejandro Gómez. Naštěstí pro domácí si s ním brankář Ivan Provedel poradil.

Po hodině hry mohl srovnat na 2:2 Rade Krunić, k němuž se dostal balon ve vápně. Jeho rána ale zamířila těsně vedle tyče! Empoli se však přesto dočkalo. Patnáct minut před koncem Empoli předvedlo velmi rychlou akci a centr ze strany poslal míč k La Guminovi. Ten se sice neprosadil, ale balon za brankovou čáru místo něj dostal vlastním gólem nešťastný Andrea Masiello.

Deset minut před koncem pálil jen do tyče Josip Iličić a svou frustraci si následně vybil nevybíravým faulem. K tomu ještě něco pikantního přihodil a dostal dvě žluté karty! Iličić tak už jen ze šatny viděl, jak Manuel Pasqual naservíroval míč na Matíase Silvestreho, který ve druhé minutě nastavení spustil v Empoli obrovskou radost!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele