28. kolo
15.03.2019 20:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Cagliari překvapilo Fiorentinu a porazilo ji 2:1

Cagliari slaví velký úspěch, neboť si v páteční předehrávce dokázalo poradit s favorizovanou Fiorentinou. O góly v dresu domácích se postarali Pedro s Ceppitellim.

Fiorentina byla jasným favoritem utkání s Cagliari a hodlala potvrdit, že se mu na půdě sardinského celku daří. K dispozici měla hvězdy jako Chiesa, Muriel, Benassi nebo Pezzela s Milenkovićem, zatímco Cagliari vsadilo na Barellu, Pedra, Pavolettiho nebo Cragna s Cigarinim.

První branky se diváci v Cagliari dočkali už ve třetí minutě a padla do sítě hostí. Brankář Terracciano podklouzl během malé domů a daroval míč Pedrovi, který ihned poslal míč do sítě. Jenže sudí dobře postřehl předchozí faul Cagliari a branku tudíž uznat nemohl. Domácího brankáře Alessia Cragna zase vyzkoušel tvrdou ranou z větší vzdálenosti mladý talent Chiesa.

První větší šance jsme byli svědky až ve 26. minutě. Do míče se zpoza vápna opřel parádní ranou domácí obránce Fabrizio Cacciatore a brankář Terracciano musel rychle skákat k pravé tyči. Fialky otestovaly brankáře Cragna velmi zajímavou kombinací a centrovaný míč Biraghiho tečoval před Cragnem skákající Mirallas. Jeho teč ale Cragna nevyplašila.

První poločas zase tak moc fotbalové krásy nenabídl, ale druhá půle už byla o poznání lepší. Opět ji začal brankář Pietro Terracciano, který pět minut po změně stran udělal obrovskou chybu při malé domů. Tu omylem poslal přímo na nohu nejlepšího střelce Cagliari Leonarda Pavolettiho, který však pálil trestuhodně mimo bránu!

O pouhou minutu později už se ale lépe hrající domácí tým konečně prosadil. Krásný pas Cacciatoreho našel na zadní tyči dobíhajícího Joãa Pedra. Zkušený útočník stihl balon usměrnit za záda pozdě zasahujícího brankáře Terracciana a Cagliari vedlo!

O dvě minuty později zahrávali domácí nepřímý kop a Cigarini se od půlky trefil až do sítě, ale sudí famózní trefu pro nedodržení regulí neuznal. Cagliari se přesto dočkalo další branky. Po faulu rozehrál standardní situaci nádherným centrem Lykogiannis a našel hlavu přesně zakončujícího Lucy Ceppitelliho - 2:0.

Patnáct minut před koncem mohl stav utkání na 3:0 uzavřít Pedro, jenže z dorážky po perfektní Barellově ráně napálil jen břevno! Mnohem přesnější byl Federico Chiesa, který po dlouhém nákopu Terracciana sprintoval s míčem až do vápna s pomocí tyče poslal míč do sítě - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele