38. kolo
25.05.2019 20:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Santander dvěma trefami pomohl porazit Neapol

Neapol překvapivě nezvládla poslední ligový duel této sezony a v Boloni prohrála! Po většinu utkání sice byla aktivnější, ale nakonec rozhodly dvě branky Federica Santandera.

Neapol chtěla ukázat, že jí druhé místo v Serii A patří zcela oprávněně. Ačkoli byl tým vedený trenérem Carlem Ancelottim jasným favoritem, dobře věděl, že ho nečeká nic snadného. I proto vlétli na hřiště hráči jako Milik, Insigne, Ruiz nebo Albiol. Domácí Boloňa ale také neponechala nic náhodě a postavila Palacia, Santandera, Soriana, Džemailiho či Orsoliniho.

První větší šanci měla na svých bedrech Neapol. Útočník Verdi si narazil s Aminem Younesem, následně centroval do pokutového území, kde se pohyboval Milik. Před polským střelcem ale odpravil balon do bezpečí Danilo. Younesovi nevyšla ani další rychlá spolupráce s Lorenzem Insignem, která skončila jen odkopem brankáře Boloni.

Polský brankář Skorupski v 10. minutě sledoval jen jako neplatící divák parádní akci Neapole, která mohla skončit první brankou hostí. Insigne si před vápnem Felsinei narazil míč s Verdim a ten parádní střelou namířil míč jen těsně vedle tyče! Palacio na opačné straně po lehkém přistrčení od Soriana pálil jen do obránce před sebou.

Do další šance se po prudkém centru ze strany dostal Arek Milik, jenže míč poslal těsně vedle tyče! Hostující brankář Orestis Karnezis musel ukázat perfektní zákrok proti hlavičce mladého obránce Lyanca, který zakončoval hlavou standardní situaci Boloni. V těchto chvílích Boloňa naprosto přehrávala favorita a brzy se dočkala vedení.

Ve 43. minutě nejprve Rodrigo Palacio táhl balón podél autové čáry a odcentroval přes Albiola. Jeho nabídka dopadla na hlavu Federica Santandera, který už neměl problémy dostat míč do sítě!

Aby se Partenopei náhodou nevzpamatovali, Boloňa jen o dvě minuty později udeřila znovu. Santander tentokrát vybídl přihrávkou ke střele Blerima Džemailiho a zkušený záložník poslal svou střelu neomylně na zadní tyč, kam brankář Karnezis nemohl dosáhnout - 2:0 pro Felsinei!

První půle se rozhodně neodvíjela podle scénáře, který trenér Ancelotti nastavil svým svěřencům. Druhá polovina utkání už byla o něčem jiném. Nejprve se do šance a ke střele dostal Arek Milik, který vyzkoušel s problémy zasahujícího brankáře Skorupskiho.

Pak se stejný duel opakoval. Milik byl opravdu velkým nebezpečím v obraně Felsinei a brankář Skorupski měl prakticky pokaždé co dělat, aby jeho aktivity alespoň omezil. Místo Milika se ke gólu propracoval Faouzi Ghoulam, jenže jeho radost ukončil praporek pomezního.

Zkušený obránce se ale branky přeci jen dočkal. Sice to sudímu trvalo asi dvě minuty, ale po poradě s videorozhodčím nakonec gól Neapole uznal! A to rozhodně nebylo všechno, protože v 77. minutě Neapol srovnala! Na centr za obranu si naběhl Amin Younes, který nahrál na malé vápno Driesi Mertensovi a ten srovnal!

Přesto měla poslední slovo Boloňa. Střídající Krejčí se dostal ke dvěma centrům z levé strany a ten druhý posadil krásně na hlavu Federica Santandera, který zmrazil hostující fandy!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele