34. kolo
27.04.2019 15:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Boloňa znovu vyhrála a míří za záchranou

Šest výher z osmi kol a záchrana je blízko. Boloňa v přímém záchranářském souboji porazila Empoli 3:1 a znovu k tomu jednou asistencí přispěl český záložník Ladislav Krejčí. Rossoblu mají výtečnou formu a čtyři kola před koncem si stále drží nesestupovou pozici. Naopak Empoli se dostává do větších a větších potíží.

Trenér Siniša Mihajlović nepostavil českého křídelníka od úvodní minuty, ten si na svojí další šanci musel počkat. Boloňa také nevstoupila do zápasu ideálně a Empoli její obranu respektive brankáře zaskočilo v 17. minutě nečekanou střelou z úhlu v podání Marca Pajače. Vedení Empoli výrazně povzbudilo a domácí tým byl i v dalších minutách pod tlakem soupeře. Boloňa se v prvním poločase musela ubránit ještě jedné příležitosti Azzurri, když Caputův centr před brankou přestřelil Farías.

Srbský lodivod nemohl být o přestávce s výkonem svých svěřenců spokojen. Boloňa hrála úplně jinak, než v předchozích zápasech, ale po změně stran už to bylo výrazně lepší. V 53. minutě si navíc na Sansoneho centr naskočil Roberto Soriano a hlavou překonal brankáře Dragowskiho. Remíza byla pro Empoli málo, to potřebovalo získat nejlépe tři body, ale Boloňa se dostávala do velkého tempa a dál hrozila. Orsoliniho dělovka z velké dálky těsně minula břevno a když už Palacio rozvlnil síť, tak gól nebyl kvůli ofsajdu uznán.

Empoli mělo první šanci ve druhém poločase až v 71. minutě, ale Caputovu hlavičku dobře vyškrábl Skorupski. Rozhodnout chtěla i Boloňa, ovšem střela Santandera skončila hodně mimo. Až sedm minut před koncem zamířil parádní střelou zpoza vápna pod břevno Riccardo Orsolini a Stadio Renato Dall'Ara vybuchl nadšením. Empoli pak nemělo na výběr, musel otevřít hru a tady se nabízela šance pro Ladislava Krejčího, kterého Mihajlović poslal na hřiště až v nastaveném čase. V jeho páté minutě pak posunul Krejčí balón na Nicolu Sansoneho, který tvrdou ranou pod břevno pojistil výsledek na 3:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele