1. kolo
20.08.2018 20:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Atalanta čtyřmi zásahy přejela bezmocné Frosinone

Atalanta Bergamo doma bez problémů roztrhala Frosinone a připsala si jednoznačné tři body. Velký podíl na nich střelec Alejandro Gómez, který dvě branky dal a dvě pro spoluhráče vymyslel.

Nováček první ligy z Frosinone měl hodně náročný start, který mu jen málokdo záviděl. Atalanta se totiž pod vedením starého lišáka Gasperiniho pomalu změnila. Z týmu, který uměl občas favorita překvapit, je účastník evropských pohárů s vlastní tváří, zkušenostmi a jeden z nejpozoruhodnějších italských mančaftů. Karty byly jasně rozdány a Frosinone doufalo v nečekaný zázrak.

Nehrálo vůbec špatně a zejména v úvodu zápasu ukazovalo, že nehodlá jen bránit. První větší šance zápasu ostatně patřila jemu a Atalantu zachránila jen branková konstrukce. Camillo Ciano se ve dvanácté minutě dostal do úniku, kličkou na levou stranu se zbavil i posledního obránce, ale pálil jen do dobře postavené tyče za brankářem Gollinim.

Atalanta si mohla oddechnout a okamžitě se hnala do útoku. Její protiútoky jsou pověstné a jeden z nich proměnil domácí střelec Alejandro "Papu" Gómez. Po parádním pasu od Rafaela Tolóie si naběhl do vápna, jeho pohyb protihráči vůbec nezachytili a zkušený hráč v pohodě zakončil - 1:0 pro hráče La Dea.

Domácí hráči nadále dominovali a Frosinone poznávalo, jak těžká je první liga. Trochu kuriózní utkání dnes prožíval hostující brankář Marco Sportiello, který má velké zkušenosti právě z Atalanty a většinu jejích hráčů velmi dobře zná. Dnes mu ale nebylo přáno čisté konto, o což se aktivnější Atalanta neustále snažila.

Deset minut před koncem první půle se po parádním sprintu Hateboera snesl centr až před malé vápno, kam si nabíhal domácí talent Musa Barrow. Ten však těsně minul! Se zajímavou ránou později přišel Mario Pašalić, kterému hostování v Bergamu už teď hodně sedí. Atalanta pokračovala v atraktivním projevu také po změně stran.

A velmi úspěšně, neboť Alejandro Gómez našel brilantním pasem na zadní tyči Hanse Hateboera, kterému obránci Frosinone nevěnovali příliš pozornosti. Mladý obránce z první pálil přesně a brankář Sportiello se jen ohlédl!

Barrow o sobě dával hodně vědět a dvojice Salamon - Krajnc s ním měla velké potíže. Právě Salamon musel rychle na zem, aby před Barrowem ukopl míč do zámezí. Pak si mohl na chvíli oddechnout, protože Barrow šel střídat. Jeho náhrada ale rovněž ukazovala, že obránce Frosinone nečeká zdaleka nic snadného. Do hry nakráčel zkušený Duván Zapata.

Dalším, kdo se zapsal na listinu střelců, byl ale někdo jiný. Mario Pašalić si naběhl do středu vápna a nikdo se s ním pořádně nevracel, takže se mladý záložník mohl radovat po skvělé práci a nahrávce veterána Gómeze - 3:0!

Tohle skóre samozřejmě Atalantě bohatě stačilo, ale konec nebyl. V nastaveném čase druhé půle se ještě s míčem u nohy rozeběhl Alejandro Gómez a protože se mu nikdo moc nevěnoval, poslal s lehkou tečí balon mimo dosah brankáře Sportiella. Frosinone po právu odjíždí bez bodů.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele