32. kolo
15.04.2019 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Atalanta zasypala Dragowskiho branku střelama, gól ale nedala

Atalanta nevyužila možnost dotáhnout se na čtvrtý AC Milán a po domácí ztrátě s Empoli zůstala na šesté místě. V Bergamu viděli diváci konečnou remízu 0:0, přestože domácí vyslali na brankáře Dragowskiho osmnáct střel, z celkových sedmačtyřiceti pokusů.

Pro Atalantu je samozřejmě bezgólová plichta velkou ztrátou v boji o Ligu mistrů. Bergamaschi věděli, že jen výhra je vrátí zpět na čtvrtou příčku, ale doma jí čekal soupeř, odhodlaný získat potřebné body, aby se v Serii A zachránil.

Empoli se postaralo o první střelecký pokus zápasu a střelu Diega Faríase musel Gollini už po třech minutách vyrážet na rohový kop. Na druhé straně se zase dostal k hlavičce Hans Hateboer, ale branku Azzurri přestřelil. Atalanta hodně střílela a zkoušela to i z větších vzdáleností, nicméně na brankáře Dragowskiho si nepřišla. Empoli muselo ve 14. minutě poprvé střídat, ze hřiště odkulhal zraněný Luca Antonelli, kterého nahradil zkušený Manuel Pasqual.

V následujících minutách si Bergamaschi vytvořili velký tlak a před Dragowskim bylo hned několikrát pořádně horko. De Roon, Iličić a ani Freuler domácího brankáře nepřekonali. Před koncem poločasu přibyly hostujícímu trenérovi Andreazzolimu další vrásky na čele, neboť se zranil i útočník Diego Farías, jehož nahradil Joseph Oberlin.

Stadion Atleti Azzurri'DItalia sice viděl velké příležitosti domácího mužstva, ale obrana v čele s brankářem Dragowskim i s velkou dávkou štěstí odolávala. Atalanta byla i po změně stran iniciativnější a brankáře Empoli znovu zasypala četným množstvím střel, jenže bez úspěchu. Sedm minut před koncem mohl šokovat domácí fanoušky Di Lorenzo, který ve velké šanci nakonec nedokázal pořádně zakončit.

Minutu před koncem si Dragowski připsal další zákrok proti střele Iličiće a už v nastavení nepříjemně tečoval před brankou balón Mancini, ale Dragowski byl zase na místě. Svěřenci trenéra Giana Piera Gasperiniho se ještě v nastavení pokoušeli o rozhodnutí výsledku, ovšem Empoli se zdárně ubránilo. Remíza 0:0 je pro Atalantu ztrátou, zatímco pro Empoli cenným ziskem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele