28. kolo
17.03.2019 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Atalanta zaváhala a Chievo má bod

Atalanta hodně chtěla využít zaváhání AS Řím a dostat se blíž pátému místu, ale nakonec to nedokázala. Chievo totiž na její půdě překvapilo a z Bergama odjíždí s bodem na kontě. Iličić totiž ve druhé půli už musel odpovídat na trefu Meggioriniho.

Tempo hry bylo poměrně živé a diváci se nenudili. Hostující veterán Giaccherini vypálil po chvíli kombinace zpoza vápna, jenže jeho střela byla zablokována. Právě zkušený záložník Emanuele Giaccherini se mohl stát hrdinou hostí už v jednadvacáté minutě, když pálil velmi dobře. Hosté už slavili, jenže sudí Irrati gól neuznal. Míč se totiž nedostal za brankovou čáru plným objemem.

O pouhé dvě minuty později se na opačné straně málem prosadil Alejandro Gómez, který skvělou ránu otřel o tyč! Gól opravdu visel ve vzduchu a málem se z něj mohl radovat obávaný střelec Duván Zapata. Ten stál na konci rychlé akce Atalanty a zakončoval na zadní tyč, kterou jen těsně minul!

A pak udělala obrana Atalanty velkou chybu, kterou utkání sama zdramatizovala. Zkušený útočník Riccardo Meggiorini přebíral za obranou domácích dlouhý pas, stihl si ho zpracovat do běhu a překonat brankáře Golliniho. Toho obešel dost kostrbatě, ale přeci jen dokázal z otočky poslat míč do sítě - 1:0 pro outsidera z Verony.

Zbytek utkání se logicky nesl ve znamení tlaku Atalanty, které tento výsledek samozřejmě nevyhovoval. Chvíli ale trvalo, než La Dea přišli na to, jak obranu soupeře odemknout. Povedlo se to v 56. minutě, když domácí rozebrali obranu Chieva a Duván Zapata vyslal do šance Josipa Iličiće. Ten mu poděkoval a prostřelil brankáře Sorrentina.

Další branku chtěl přidat Gómez, který ale narazil na pevnou skálu v podobě obránce Cesara. Dvacet minut před koncem za míčem spěchal Zapata, jenže nakonec ho na hrací ploše ve slibné šanci neudržel. Rozhodnout mohl Duván Zapata, který se osm minut před koncem utkání zjevil před brankářem Sorrentinem. Ten mu ale vyběhl vstříc a padl mu pod nohy, čímž ho naprosto rozhodil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele