24. kolo
16.02.2019 20:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

"Pistolero" Piatek zařídil dvěma góly důležitou výhru Milána nad Atalantou

Polský útočník Krysztof Piatek se stal hrdinou důležitého utkání mezi Atalantou a Milánem, neboť se dvěma góly zásadní měrou podepsal pod vítězství Gattusovy družiny 3:1. AC to nemělo v Bergamu vůbec jednoduché, domácí se prosadili jako první, ale pak už lovil balóny ze sítě pouze brankář Beriša. AC Milán uhájil čtvrtou příčku, navíc s přímým konkurentem.

Atalanta si na Milán věřila, v posledních letech s ním měla lepší vzájemnou bilance a také forma Gasperiniho svěřenců budila respekt. Nerazzurri ztráceli na Milán jenom bod, takže v případě vítězství by se posunuli na klíčovou čtvrtou pozici.

Do první větší příležitosti se dostali ve 13. minutě hosté. Suso si tradičně hodil balón na levačku a jemným centrem našel Francka Kessiého, někdejší hráč Atalanty mohl hlavou otevřít skóre zápasu, jenomže branku těsně minul. Atalanta jinak byla lepší a ve 33. minutě se ujala vedení. Josip Iličić s balónem u nohy vykoupal milánskou obranu a přihrávkou našel z jedničky střílejícího Rema Freulera, který i s pomocí teče a tyčky překonal Donnarummu. Milánské příznivce pak ještě vystrašil Gómez, jehož tvrdá rána letěla kousek mimo. AC muselo přidat a v nastavení se dočkalo vyrovnání. Rodríguez odcentroval do vápna, kde Krysztof Piatek placírkou v náběhu překonal Berišu.

Důležité utkání skončilo v prvním poločase 1:1 a po změně stran se bylo na co těšit. Atalanta začala znovu lépe, ale Milánu vyšlo, na co sáhl. V 55.minutě se dostal ke střele ze střední vzdálenosti Hakan Calhanoglu a nechytatelnou dělovkou k tyči zajistil Milánu obrat. Domácí byli na tahu, ale než si stačili vůbec něco vytvořit, poslal Calhanoglu do vápna centr a Krysztof Piatek hlavou vstřelil svůj druhý gól v utkání.

Při vedení 3:1 se rozhodli Rossoneri vsadit na defenzívu a ačkoliv se několikrát ocitli pod velkým tlakem, dvoubrankový náskok už si vzít nenechali. Střelu střídajícího Kulusevskiho ztlumil v rukavicích Donnarumma a nic dalšího už se v zápase nestalo. AC Milán zvládl klíčovou bitvu v Bergamu a i po tomto kole udrží čtvrtou příčku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
Morgue

Ten Piatek je zvíře... smekám. 6 gólů ve 4 zapasech je fenomenální výkon. Tak hlavně ať mu to vydrží.

Reagovat
smazaný uživatel

Som mimo ja alebo komentator na digi? On ho stale vyslovoval Piontek..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sa to v poľštine číta.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm. Tak som zas o cosi mudrejsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jak ho vyslovoval komentátor na Digi, ale "n" by mělo být bez důrazu.

https://forvo.com/word/krzysztof_pitek/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele