34. kolo
29.04.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Fiorentina doma opět padla, tři body si odváží Sassuolo

Fiorentina si doma prožila další velké zklamání a tentokrát podlehla nejtěsnější výsledkem Sassuolu. Výhra Neroverdi je zcela zasloužená, hosté byli po většinu utkání lepším týmem, ale Fiorentinu držel Lafont. Pochvalu zaslouží i protějšek Consigli, který v prvním poločase zlikvidoval pokutový kop. Nešťastným střelcem byl Jordan Veretout.

Stadio Artemio Franchi nemělo v letošní sezoně příliš důvodů k radosti a domácí hráči to chtěli svým fanouškům vynahradit právě proti Sassuolu. Premiérového vítězství by se rád dočkal i staronový kouč Violy Vincenzo Montella.

Do utkání však vstoupili lépe hosté, kteří působili mnohem jistějším dojmem. Fiorentina se spíše bránila a několikrát měla obrovskou kliku. Poprvé, když Rogério trestuhodně netrefil z metru prázdnou branku, ale i takové věci se na vrcholné úrovni stávají. Hosté ale nepolevovali, za chvíli v podobné šanci selhal i Bourabia a Sassuolo se zaslouženě dočkalo až do třetice. Ve 37. minutě si na hranici vápna převzal balón Domenico Berardi, dvěma rychlými kroky si udělal prostor a přesnou ranou k tyči překonal zkoprnělého Lafonta. Fiorentina mohla hned o minutu později vyrovnat. Unikajícího Chiesu zastavil nedovoleně Peluso a sudí nařídil pokutový kop. Jordan Veretout ale tíhu okamžiku nezvládl, balón poslal přesně do Consigliho strany a penaltu neproměnil.

Kouč Vincenzo Montella na nic nečekal a hned z kraje poločasu sáhl k dvojímu střídání a na plac poslal dvojici Beloko - Gerson. Hra domácích se však nelepšila a mnohem nebezpečnější bylo Sassuolo. Po hodině hry překonal Lafonta po přihrávce Liroly Merih Demiral, ale sudí odhalili ofsajd, takže Viola dál ztrácela jen jeden gól.

Fiorentina se za devadesát minut pořádně nedostala do tempa a i v závěru měli více ze hry Neroverdi, ovšem bez gólového vyjádření. Rogériovu přízemní střelu vyrazil v zápase spolehlivý Lafont. Fiorentina doma znovu prohrála a prohloubila svojí výsledkovou krizi.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele