3. kolo
02.09.2018 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Benassi potopil Zebry, Fialky těsně vyhrály

Fialky nakonec vybojovaly velmi cennou výhru a slaví tři body po zápase s Udinese. Zebry neodehrály vůbec špatné utkání, ale vše rozhodla 73. minuta, v níž se jako jediný hráč trefil záložník Marco Benassi.

Fiorentina byla proti Udinese jasným favoritem a její fanoušci se hodně těšili, až hráči Fialek předvedou další povedenou show. V útoku opět nastoupili Chiesa, Simeone nebo Eysseric podporováni Gersonem a Benassim. Udinese mohlo počítat s Pussettem, De Paulem, Machísem nebo Lasagnou.

Giovanni Simeone v součinnosti s Federicem Chiesou hodně zlobili obrannou řadu Zeber a od úvodu patřili mezi nejlepší na hřišti. Jejich kombinace nedávala Zebrám vydechnout. Vyložených šancí jsme se ale dlouho nemohlo dočkat. Když už se Chiesa rozběhl, musel jej zastavovat Samir často za cenu faulu. Jeho rozehrání si vzal na starosti Valentin Eysseric, který dělovkou prověřil brankáře Scuffeta!

Stejný hráč se o pár minut později probojoval ve vápně k akrobatickému zakončení, které ještě z dorážky zkoušel vyšperkovat Biraghi. Ani jeden z nich ale nebyl ve své snaze úspěšný. Tou dobou na hřišti dominovala jen jedna jedenáctka, ta domácí. Zebry se vepředu hodně trápily.

Biraghi milimetrově přenesl hru ke Chiesovi, jehož centr levačkou nepříjemně skákal do šestnáctky, v níž balon jen stěží odklidil Troost-Ekong. Minutu před koncem pálil z uctivé vzdálenosti mladík Gerson, ale jeho dělovka prosvištěla těsně vedle tyče! Jednoznačně aktivnější Fiorentina pokračovala v dobrém výkonu také po změně stran, ale na větší šanci stále čekala.

Pět minut po návratu na hřiště se k zakončení hlavou protlačil Gerson, kterému posadil balon na hlavu Eysseric. Brazilský talent však mířil těsně vedle. Chiesovu nabídku prodloužil za sebe opět aktivní Gerson, načež před poloprázdnou brankou na míč nedosáhli Pezzella s Milenkovićem.

Po hodině hry Eysseric z otočky našel lépe postaveného Marca Benassiho, jenž velkou šanci nevyužil. Namířil svou ránu jen do míst, kde se vyskytoval brankář Simone Scuffet. Ten byl u tyče včas a balon lapil. O chvíli později se na hřiště dostal také mladík Pjaca, který se chystal hodně zatápět obraně Zeber.

Málem mu to vyšlo v 65. minutě. Pjaca rozjel protiútok Violy, kdy posunul míč na Gersona. Brazilský záložník našel volnějšího Biraghiho, jehož ráně mnoho nescházelo. Na opačné straně se hodně toužil ukázat polský útočník Łukasz Teodorczyk, jemuž ale zakončení po rychlé akci Udinese nesedl.

Hodně špatně zahraný rohový kop Udinese stál na začátku jeho pádu. Rychlý protiútok vedle Federico Chiesa, se kterým se nikdo nevracel dostatečně důrazně. Měl tak dostatek času poslat krásný pas za obranu na sprintujícího Benassiho. Mladý záložník po skvělém sprintu míč zpracoval a z úhlu tvrdou ranou prostřelil Scuffeta - 1:0 pro Violu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele