29. kolo
31.03.2019 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Fiorentina si jen rozdělila body s Turínem

Turín se sice hodně snažil a na hřišti svého soka v Toskánsku měl více ze hry, ale na víc než bod mu to nestačilo. Navíc musel dotahovat skóre zápasu poté, co se trefil Simeone. Konečnou remízu zajistil Turínu po půlhodině hry Baselli.

Fialky vletěly na svého soupeře s útočným triem Mirallas, Simeone a Muriel, takže není divu, že se hosté museli hodně soustředit na obranu. V ní jsme našli jména jako Sirigu, Izzo, Moretti nebo De Silvestri. Dvojicí útočníků se stali Falqué a Belotti. Především mladý Argentinec Simeone se od prvních minut hodně aktivně zapojoval a byl pro Býky neustálou hrozbou.

Tu naplnil v minutě deváté. Už se zdálo, že se hosté osvobodí, ale dlouhý odkop skončil jen na hlavě Vítora Huga, který pohotově našel právě Giovanniho Simeoneho. Mladý útočník a syn současného trenéra Atlética Madrid překonal ofsajdovou past díky chybě Izza a sám proti Siriguovi neměl problémy zakončit do opuštěné brány!

Turín tedy brzy prohrával, ale rozhodně se nevzdával. Iago Falqué zakroutil míč do vápna, ale hlavičkující Belotti poslal balon vysoko nad domácí branku. O chvíli později se ve vápně Fialek poroučel k zemi obránce De Silvestri, ale jeho pád sudí neuznal jako nedovolený zákrok.

Osm minut před koncem první půle Turín dokázal srovnat krok. Na hranici vápna si pomohl při souboji rukou De Silvestri, který následně nahrál Danielemu Basellimu. Mladý záložník si míč zpracoval a nádhernou ranou zpoza vápna překonal marně plachtícího brankáře Albana Lafonta, čímž srovnal na průběžných 1:1.

Ke konci první půle se ještě do šance dostali domácí. Kevin Mirallas se pustil do útoku a brankář Sirigu opět podržel svůj tým povedeným zákrokem proti jeho lehké střele z pravé strany. Ve druhém poločase postrádala hra větší náboj. Po hodině hry se Belotti pokoušel přehodit brankáře Lafonta, který byl daleko z branky, ale to se mu nakonec nepovedlo. Míč namísto toho poslal nad horní síť domácí branky.

Těsně před pokutovým územím byl faulován Simone Zaza, jenže střelec vyrovnávací branky napálil balon pouze do mohutné obranné zdi. Ani Fiorentina nechtěla zůstat fanouškům nic dlužna a po řadě nepřesností vymyslel nadějnou přihrávku skrz hostující obranu záložník Marco Benassi. Útočník Simeone se sice hnal za balonem, ale jako první u něj byl Sirigu.

Pronikajícího Mirallase zastavoval až na poslední chvíli obránce Djidji. Střídající Bérénguer rozhýbal akci Turína a poté, co rozkmital své rychlé nohy, se musel činit obránce Vincent Laurini. V závěru mohla rozhodnout Viola. Nadýchaný centr Veretouta padal přesně do ideální prostoru, ale Simeone byl tísněn hned dvojicí soupeřů a tak nedokázal zakončit přesně. Nastavení přineslo jen jednu šanci střídajícího Montiela, který však pálil příliš vysoko.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele