14. kolo
01.12.2018 18:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Juventus nedal Fiorentině šanci a nasázel jí tři branky

Juventus Turín dokázal zvítězit v jednom ze dvou šlágrů kola a z Toskánska jede jako jasný vítěz. Jednak domácím Fialkám nedovolil ani jeden gól a jednak sám dva dal. Očekávaný úspěch Staré dámě zaručily trefy Bentancura, Chielliniho a Ronalda.

Byl to hodně vyhecovaný duel a Fiorentina cítila velký tlak. Jednak proto, že to je Juventus a přestup ve Florencii milovaného mladíka Federica Bernardeschiho mnozí fanoušci pořád špatně tráví, jednak ale kvůli vlastní špatné formě. Fiorentina se pohybuje dokonce až ve středu tabulky a o zlepšení své situace dnes usilovali hráči jako Chiesa, Pezzella, Milenković, Benassi nebo Gerson.

Turínský Juventus dál diktuje tempo a ovládá italskou ligu s přehledem. V případě dnešního vítězství by mohl navýšit náskok na druhou Neapol už na astronomických jedenáct bodů! V dresu suverénního celku nastoupili Ronaldo, Mandžukić, Matuidi, Bentancur nebo Cancelo s Dybalou.

Byli to ale domácí hráči, kteří se v úvodu zápasu chopili otěží. Už ve druhé minutě se po rozehrávce přímého volného kopu dostal k odraženému balonu Marco Benassi a krásnou ranou poslal míč jen těsně vedle hlavy Mandžukiće i celé brány Juve. To se v prvních minutách nemohlo dostat k míči a ani náběhy Cristiana Ronalda nebyly řešením.

Paulo Dybala následně oslovil přihrávkou Ronalda, který se rozhodl kombinovat ještě s Matuidim. Ten mu sice míč vracel do výhodnější pozice, leč portugalská ikona míč netrefila. Ve 26. minutě vzplanuly emoce především v táboře Juventusu, protože Cristiano Biraghi ve vlastním pokutovém území zahrál rukou. Už jsem viděl odpískat penaltu i za menší prohřešky. Sudí Orsato ale s pomocí videa rozhodl jinak.

Moc dlouho ale turínský gigant smutnit nemusel. Ve 32. minutě totiž Paulo Dybala kombinoval na jeden dotyk s Rodrigem Bentancurem, který se po chvíli rozhodl pro střelu. Tu umístil naprosto parádně za záda brankáře Lafonta a poslal Juve do vedení!

Fialky málem vyrovnaly po akci Fernandese, který nahrával Gersonovi. Mladý Brazilec však skákající balon netrefil správně. V samém závěru první půle ještě Ronaldo pálil ze standardní situace jen do dobře postavené zdi a Lafont si mohl oddechnout. Druhá půle byla alespoň v začátcích přesným opakem poloviny první, protože aktivitu naplno převzal favorit.

Střela prozatímního záložníka Cuadrada mířila jen do náruče připraveného Francouze v dresu Fialek a na opačné straně stejně pohodlně kryl míč Wojciech Szczęsny po akci mladíky Chiesy. Vzápětí se na trávník dostal kmenový hráč Juventusu Marko Pjaca, který zatím neúspěšně oživuje kariéru ve Florencii. Po minutě na hřišti si počkal na míč a napálil ho na bránu Juve, ale Szczęsnyho nepřekonal.

Dvacet minut před koncem pak Juventus přidal důležitou druhou branku, kterou definitivně zlomil bojovného ducha hrdých Toskánců. Paulo Dybala centroval do vápna, následně z krkolomné pozice pálil Giorgio Chiellini. Brankář Lafont sice dokázal míč s vypětím sil zvednout, ale ne dostatečně, takže balon se za chvíli třepotal v síti.

Gól chtěl dát i Ronaldo, který pálil velmi dobře z přímého volného kopu. To mu ještě nevyšlo, ale v 79. minutě už měl víc štěstí. Cancelo našel Maria Mandžukiće, který chtěl posílat míč do vápna. Tomu v cestě zabránil Fernandes, jenže míč zastavil rukou! Sudí tentokrát už penaltu pískal a Ronaldo ji bezpečně proměnil - 3:0!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele