26. kolo
02.03.2019 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Milán těsně porazil Sassuolo a je třetí

AC Milán zvládl další domácí utkání a Sassuolo porazil po jediné brance 1:0. Rossoneri se tím pádem posouvají už na třetí místo před konkurenční Inter a v boji o Ligu mistrů získávají před dalšími soupeři navrch. Sassuolo bylo na San Siru nepříjemným soupeřem a o body bojovalo i přes oslabení do posledního hvizdu.

Milán byl ve formě a také věděl, že pokud vyhraje, dostane se před Inter na třetí místo. Městský rival totiž nezvládl páteční zápas v Cagliari, kde prohrál. V boji o Ligu mistrů to byl důležitý duel, protože zároveň bylo jasné, že ztratí alespoň jeden z římských celků, které se utkaly v derby.

Domácí začali lépe, v úvodu kontrolovali hru, ale ve 21. minutě klidně mohli inkasovat, kdyby Djurićićovu střelu nezlikvidoval Donnarumma. Pak už začal úřadovat Milán, Paquetá z dobré pozice sice netrefil ideálně, ale ve 35. minutě už červenočerní vedli. Rohový kop prodloužil Musacchio a nešťastník Lirola si vstřelil vlastní gól. Sassuolo se neostýchalo a ještě do šaten hodlalo srovnat, střela Bogy k další smůle hostů orazítkovala brankovou konstrukci.

Trenér AC Gennaro Gattuso si uvědomoval důležitost utkání a už v 56. minutě raději stáhl záložníka Bakayoka, který měl na svém kontě už jednu žlutou kartu a nahradil jej uzdraveným Lucasem Bígliou. Jeho tým sice neměl velkou převahu, nicméně stále držel křehký náskok.

Po hodině hry potkala Sassuola velká pohroma, brankář Andrea Consigli si vyběhl na dlouhý balón za vápno, ten ho však přeskočil a brankář Sassuola pak zezadu sáhl po Piatekovi, načež sudí odpískal faul a Consigliho červenou kartou rovnou vykázal ze hřiště.

V oslabení to měli hosté složité, nicméně stále se drželi. Pojistit výsledek druhým gólem mohl Calhanoglu, ale zblízka ho výtečně vychytal náhradní brankář Pegolo. Zvýšit vedení se nepovedlo ani Kessiému, který zase trestuhodně přestřelil. Milán mohly nevyužité příležitosti mrzet, protože v počínajícím nastavení jen těsně netrefil branku z volného přímého kopu Domenico Berardi.

Rossoneri však nakonec zvládli bez úhony i nastavený čas a doma získali veledůležité vítězství, které je posouvá na třetí místo za Juventus a Neapol.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele