21. kolo
26.01.2019 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Utkání Milána s Neapolí branku nepřineslo

Výsledkem 0:0 skončil sobotní šlágr italské Serie A mezi Milánem a Neapolí, přičemž konečný výsledek je pro oba týmy spíše ztrátou. AC může po víkendu přijít o průběžné čtvrté místo a naopak ztráta Neapole na vedoucí Juventus může ještě narůst. Na San Siru to rozhodně žádná nuda nebyla, ale šance na obou stranách zůstaly nevyužity.

Ještě než se šlo na věc, zažilo San Siro dva hvězdné návraty. Tím prvním byl Carlo Ancelotti, kouč hostující Neapole a někdejší lodivod úspěšné éry AC, tou druhou potom Andrej Ševčenko, trenér ukrajinské reprezentace a někdejší skvělý útočník Rossoneri pozdravil před zápasem tribuny a z rukou Ivana Gazidise převzal čestný dres.

Utkání mohlo začít a v prvních minutách byli více na balónu hosté, kteří se sice tlačili do šestnáctky, ale bez zakončení. Podobně si vlastně vedlo i AC, žádné stoprocentní příležitosti se na San Siru nekonaly, ale zápas měl tempo a určitě nenudil. Brazilec Paquetá při své domácí premiéře trefil z dobré pozice jen boční síť a na druhé straně Lorenzo Insigne pálil jen do náruče připraveného Donnarummy. Nepřesně pak stříleli Piotr Zieliński i José Callejón a za domácí znovu Paquetá. Ofenzivně laděnému utkání chyběla lepší finální fáze, takže diváci museli na gól v zápase po prvním poločase čekat.

Ve 48. minutě měl první opravdu velkou příležitost Franck Kessié, po špatně odvráceném balonu si kličkou udělal prostor a následně nepřesně vypálil. Po hodině hry si pak podobný prostor ke střele udělal Zieliński a Donnarumma byl připraven na místě.

Největší šance celého utkání přišla na domácí straně čtvrthodinu před koncem. Po rohovém kopu se dostal do akrobatického zakončení stoper Musacchio a Ospina vynikajícím zákrokem balón vyrazil. Větší šanci si v zápase už nikdo nevypracoval. Před koncem ještě znovu pálil do připraveného Donnarummy Zieliński a další šance už k vidění nebyly. Ve třetí minutě nastavení ještě uviděl druhou žlutou kartu za hru rukou Fabián Ruiz, ale jeho vyloučení žádný vliv na utkání nemělo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bod by bol dobrý. FORZA AC!

Reagovat
Etika

těžký match, cítím 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele