12. kolo
11.11.2018 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Šlágr s AC Milán ovládl Juventus Turín dvěma góly

San Siro opět padlo a tentokrát se o to postaral Juventus Turín. V napjatě očekávaném utkání domácí AC na hosty z Turína nestačilo a prohrálo po gólech Maria Mandžukiće s Cristianem Ronaldem. Tíhu porážky navíc neunesl Gonzalo Higuaín a byl krátce před koncem utkání vyloučen.

Trenér Gattuso nemohl počítat s několika oporami, převážně z důvodu zranění. V trochu okleštěné základní jedenáctce domácích Rossoneri jsme našli Zapatu, Rodrígueze, Bakayoka, Castilleja nebo Higuaína, pro nějž to byl hodně emotivní duel. Do Milána zamířil Argentinec právě z Turína, kde se po příchodu Cristiana Ronalda stal jaksi nadbytečným.

Ronaldo samozřejmě v dresu Staré dámy nemohl chybět a po jeho boku nastoupily další hvězdy. Pjanić, Dybala, Chiellini nebo Matuidi - ti všichni měli domácí ekipě dost zatápět. Ostře sledované utkání mělo náboj od prvních minut a především Juventus opravdu hrozil. V sedmé minutě pálil Ronaldo hodně mimo, ale o pouhou minutu později se Juventus prosadil. Na centrovaný míč od beka Alexe Sandra si na zadní tyči naskočil vysoký Chorvat Mario Mandžukić a nemýlil se - 1:0!

Pro AC to byly krušné chvíle, protože prohrávat s favoritem tak brzy neneslo moc příjemnou vidinu. Juventus navíc neustával a nehodlal se spokojit s hubeným náskokem. Pjanić dalším parádním pasem hledal opět nabíhajícího Ronalda a od něj odražený míč napálil z voleje Mandžukić vedle. Další velkou hrozbou byl Paulo Dybala, který se hodně snažil, aby obránci AC neměli jednoduchý život.

Po dalším krásném pasu od Cancela mířil Mandžukić opět správně, ale tentokrát jeho zakončení Donnarumma uhlídal. Ke konci první půle AC trochu přidalo a zajímavá událost nastala ve 39. minutě. Medhi Benatia zahrál po krkolomném pokusu o zpracování míče rukou ve vlastním vápně a sudí kontroloval video. To mu poradilo, aby nařídil pokutový kop, k němuž se posléze postavil Gonzalo Higuaín. Proti svému bývalému klubu však selhal a jeho pokus Wojciech Szczęsny s pomocí tyče vyrazil!

Milánskému gigantu nepomohla ani poslední akce poločasu, v níž se probíjel společně s Higuaínem Suso. Po změně stran chtěli domácí přidat. Turecký záložník Hakan Çalhanoğlu zkusil vypálit po zemi z levé strany přes obránce, ale to se mu moc nepovedlo. O chvíli později bylo horko na druhé straně, protože krásný míč dostal Ronaldo ideálně připravený na střelu, ale brankář Gianluigi Donnarumma předvedl famózní zákrok.

Ihned poté byl Ronaldo faulován Romagnolim a sudí pískal standardní situaci ve prospěch Juventusu. Tentokrát dostal šanci ukázat se Paulo Dybala, ale trefil pouze tyč! V zájmu posílení útočných snah AC byl na hřiště vypuštěn Patrick Cutrone, ale nebezpečnější byli i nadále hosté. Mandžukić v další šanci po Cancelově pasu mířil mimo.

Çalhanoğlův centr dokázal vyboxovat do bezpečí polský brankář Juve Wojciech Szczęsny a AC opět svíralo soupeře. A opět to byl Juventus, kdo se prosadil. Cancelovu ránu z úhlu vápna vyrazil Donnarumma jen před sebe, takže ji skvěle postavený Cristiano Ronaldo mohl v pohodě dorazit do sítě!

Milánskému celku moc nepomohl ani frustrovaný kanonýr Gonzalo Higuaín, který se sedm minut před koncem dostal do potyčky s obráncem Benatiou a dostal za ni žlutou kartu. Následně se na sudího prudce obořil, za což mu byla udělena také karta červená. Higuaín se hodně chtěl proti Juventusu vytáhnout, ale nakonec na tento zápas nebude vzpomínat v dobrém.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ttopi

Ten gól - klasická Ronaldovka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele