1. kolo
31.10.2018 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AC Milán - Janov CFC 2:1

Už na čtvrté místo se po středeční dohrávce posunul AC Milán, který až v nastavení vyválčil tři body nad Janovem. Hlavní postavou zápasu byl přitom stoper Alessio Romagnoli, který si vstřelil jednu vlastní branku a pak právě on v nastavení šťastně rozhodl.

Milánští o víkendu porazili městského rivala Janova Sampdorii a nebyl důvod si nevěřit ani na CFC. Hosté ale představují nevyzpytatelného soupeře, který chtěl na San Siru bodovat a nakonec k tomu mnoho nechybělo.

AC začalo zápas velmi dobře a slavné San Siro poprvé explodovalo radostí už ve 4. minutě. Španělský křídelník Suso si navedl balón ke středu a nádhernou ranou ze střední vzdálenosti rozvlnil síť. Krásný fotbalový moment mohl o několik minut podpořit i Cutrone, jenže ten trefil boční síť. Pokud obraně Rossoneri od někoho hrozilo vážné nebezpečí, pak od útočníka Krzysztofa Piatka, průběžně nejlepšího střelce Serie A. Ve 24. minutě Piatek zakončil a stejně jako Cutrone trefil boční síť. Pět minut před koncem prvního poločasu byl Piatek znovu v akci a po souboji ve vápně se dožadoval pokutového kopu, rozhodčí Pasqua byl ale neoblomný.

Krátce po změně stran měl Milán obrovskou šanci vedení navýšit, Gonzalo Higuaín vyslal parádní střelu a Radu jí jen taktak vytěsnil na rohový kop. Místo dvoubrankového vedení nakonec Janov srovnal. V 56. minutě napálil Kouamé bránícího Romagnoliho a od něho skončil balón nešťastně v síti.

Milán byl pak po celý druhý poločas lepší týmem, ale branku Grifů dobýval marně. Higuaín si na Raduovi znovu vylámal zuby a hostující brankář měl i další zákroky. Vychytal i v tutovce Kessiého, ale nakonec to byl právě on, kdo byl největším smolařem utkání. V první minutě nastavení vyboxoval nákop do šestnáctky, jenže přesně na nohu Alessia Romagnoliho, který ho obloučkem vrátil do sítě. Radu byl v tu chvíli vyběhnutý a nemohl zasáhnout. AC Milán porazil Janov na poslední chvíli a po výhře 2:1 se posunul na čtvrté místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak co Pátek, dá nějakej gól ve středu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele